Hlavní obsah

Vychytávka pro nespokojené spáče nadchla tisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrá sluchátka Kokoon, která mají zajistit především pohodlnější spánek, si koupily tisíce lidí. Na účet tvůrce se tak připsala částka dosahující až k hranici 50 miliónu korun. Získané peníze Angličan Tim Antos nyní použije na rozjetí masové výroby.

Chytrá sluchátka Kokoon

 
Článek

Zájem o novinku zvanou Kokoon je vcelku pochopitelný. Každý, kdo přispěl částkou alespoň 139 dolarů (3400 Kč), totiž chytrá sluchátka obdrží. Ještě na začátku července to přesto vypadalo, že zařízení si zakoupí necelých 5500 lidí. Výsledek je ale nakonec citelně lepší. [celá zpráva]

Foto: repro Kickstarter

Chytrá sluchátka Kokoon zaujala tisíce lidí.

Sluchátka Kokoon si prostřednictvím serveru Kickstarter, který používají nápadití jedinci k rozjetí svých podnikatelských záměrů, zakoupilo nakonec 8489 lidí. Ti přispěli dohromady částkou 1 936 825 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 47,4 miliónu korun.

Novinka se na první pohled nijak výrazně neliší od obyčejných sluchátek, při bližším ohledání si ale všimnete, že jejich tvar je upravený tak, abyste s nimi mohli pohodlně ležet i na boku. Sluchátka dokážou podle monitoringu spánkové frekvence upravovat hlasitost i volit hudební žánry. Pokud tedy zrovna usínáte, pustí vám takovou hudbu, která se k tomu hodí. Naopak když je čas vstát, přizpůsobí se tomu.

Foto: archív výrobce

Chytrá sluchátka Kokoon

Anglický tvůrce navíc tvrdí, že v otázce zvukové reprodukce patří novinka k tomu nejlepšímu na trhu. Kokoon byl totiž navržen ve spolupráci s akustickými inženýry ze společnosti Onkyo. Celouzavřená sluchátka jsou schopna prakticky zcela eliminovat okolní ruch. „A je jedno, jestli jste doma, v letadle nebo dokonce pod stanem v kempu,“ prohlásil Antos.

Unikátní sluchátka je samozřejmě možné spárovat s chytrým telefonem. Do něj jsou potom odesílána data o spánkových cyklech či délce spánku. Všechna data jsou pak řazena do speciálních grafů. Pomocí smartphonu je možné také novinku ovládat.

Foto: archív Tima Antose

Tim Antos

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám