Hlavní obsah

Nemohl se pohodlně vyspat. Praktický nápad mu vydělal jmění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angličan Tim Antos poměrně často cestuje, což mu nedovoluje dostatečně se věnovat tomu, co má nejraději – spánku. A jak se zdá, podobné problémy jako on mají tisíce dalších lidí. Právě ty totiž zaujal jeho nový vynález, který údajně zajistí pohodlný spánek kdekoliv.

Chytrá sluchátka Kokoon

 
Článek

„Jsem rozený spáč, spánek prostě miluju, ale nemohu si ho dopřát tolik, kolik bych chtěl. Tak jsem se to rozhodl změnit,“ nastínil Antos, co ho vedlo k prvnímu podnikatelskému záměru.

Vyrobil chytrá sluchátka Kokoon. Ta se na první pohled nijak výrazně neliší od obyčejných sluchátek, při bližším ohledání si ale všimnete, že jejich tvar je upravený tak, abyste s nimi mohli pohodlně ležet i na boku.

Foto: archív Tima Antose

Tim Antos

Sluchátka dokážou podle monitoringu spánkové frekvence sama upravovat hlasitost i volit hudební žánry. Pokud tedy zrovna usínáte, pustí vám takovou hudbu, která se k tomu hodí. Naopak když je čas vstát, přizpůsobí se tomu.

Anglický tvůrce navíc tvrdí, že v otázce zvukové reprodukce patří novinka k tomu nejlepšímu na trhu. Kokoon byl totiž navržen ve spolupráci s akustickými inženýry ze společnosti Onkyo. Celouzavřená sluchátka jsou schopna prakticky zcela eliminovat okolní ruch. „A je jedno, jestli jste doma, v letadle nebo dokonce pod stanem v kempu,“ prohlásil Antos.

Foto: archív výrobce

Chytrá sluchátka Kokoon

Unikátní sluchátka je samozřejmě možné spárovat s chytrým telefonem. Do něj jsou potom odesílána data o spánkových cyklech či délce spánku. Všechna data jsou pak řazena do speciálních grafů. Pomocí smartphonu je možné také novinku ovládat.

O sluchátka Kokoon projevilo zájem prostřednictvím serveru Kickstarter, který je využíván k rozjíždění podobných ambiciózních projektů, bezmála 5500 lidí. Dohromady přispěli částkou 1,23 miliónu dolarů, tedy více než třiceti milióny korun.

Sluchátka získá každý, kdo přispěl částkou alespoň 139 dolarů (3400 Kč). Peníze se na zahájení masové výroby budou vybírat ještě více než týden. Je tedy velmi pravděpodobné, že výsledná částka povyskočí ještě směrem vzhůru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám