Hlavní obsah

Nedostatek proměnili ve stroj na peníze

Novinky, zgl

Nový Apple MacBook je často kritizován kvůli tomu, že je vybaven jedním jediným konektorem. Toho využila kalifornská společnost Nonda, která pro stroj s logem nakousnutého jablka vyrobila malou dokovací stanici. A jak se nakonec ukázalo, původní nedostatek se stal doslova strojem na peníze.

BEZ KOMENTÁŘE: Zařízení Hub+ zlákalo ke koupi tisíce lidíVideo: Nonda

 
Článek

O nové dokovací stanici Hub+ od společnosti Nonda informovaly Novinky už minulý týden. [celá zpráva]

Tehdy se ještě tvůrci prostřednictvím serveru Kickstarter snažili vybrat dostatek peněz na rozjetí masové výroby. Přestože na konci minulého týdne bylo vybráno teprve 763 000 dolarů (18,5 miliónu korun), nakonec se jim podařilo osmisettisícovou hranici pokořit.

Foto: repro KickStarter

Nakonec se tvůrcům podařilo vybrat 883 460 dolarů, tedy v přepočtu téměř 21,5 miliónu korun.

Více než osm tisíc lidí jim přispělo částkou 883 460 dolarů, tedy v přepočtu téměř 21,5 miliónu korun. A to původně požadovali částku pouze 35 000 dolarů (850 000 Kč). Kdo dal ale alespoň 79 dolarů (2000 Kč), získá jednu dokovací stanici Hub+. A zájemců o ní byly tisíce.

Hub+ nabídne kromě pěti USB portů i zabudovanou čtečku paměťových karet a mini DisplayPort pro připojení externího monitoru. Přístroj je navíc vybaven zabudovanou baterií, prostřednictvím které lze dokovací stanici používat na cestách také jako zdroj elektrické energie, například pro připojený chytrý telefon.

Lákavé jsou i rozměry novinky – je menší než běžný chytrý telefon (122 x 39 x 8,5 mm) a váží pouze 99 g.

Foto: archív výrobce

Hub+ je menší než běžné chytré telefony

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám