Hlavní obsah

Nejtenčí MacBook v nejlepší výbavě stojí 48 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový MacBook představila společnost Apple světu teprve v pondělí večer, přesto se prakticky okamžitě ukázal v její nabídce. Novinka, která se pyšní titulem nejtenčí a nejlehčí laptop s logem nakousnutého jablka, se bude prodávat ve dvou verzích. Za lépe vybavenou zájemci zaplatí bezmála 48 000 Kč.

Foto: repro Apple.cz

Cenová nabídka nového MacBooku v Česku

Článek

Nový notebook od Applu, který se jmenuje jednoduše MacBook, se bude prodávat ve třech barevných provedeních – stříbrném, zlatém a vesmírně šedém. Základní konfiguraci s pomalejším procesorem a 256GB úložným prostorem si americký počítačový gigant cení na 39 990 Kč.

Verze s rychlejším procesorem a 512GB diskem pak tvoří vrchol nabídky. Cena takto vybaveného MacBooku se vyšplhala na 47 990 Kč.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Tim Cook ukazuje nový MacBook

Pracovní tempo nového stroje udává v případě levnější varianty procesor Intel Core M při frekvenci 1,1 GHz. V případě potřeby se ale dokáže automaticky přetaktovat až na 2,4 GHz. Vybavenější verze má totožný procesor, který však pracuje při taktu 1,2, respektive 2,6 GHz v případě režimu Turbo.

Obě konfigurace mají k dispozici grafický čip Intel HD Graphics 5300 a 8 GB operační paměti. Displej má úhlopříčku 12 palců a nabízí rozlišení 2304 x 1440 obrazových bodů.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Nový MacBook bude vybaven jediným konektorem

Celý stroj si vystačí prakticky jen s jedním konektorem. Jde o nové rozhraní USB-C, jež poslouží nejen pro napájení, ale například také pro připojení externího monitoru a dalšího příslušenství. Jediným dalším konektorem na těle laptopu je sluchátkový výstup.

Tloušťka nového stroje s logem nakousnutého jablka jen o pár milimetrů přesahuje jeden centimetr. Rozměry se tak již velmi přibližují počítačovým tabletům. Velmi příjemná je také hmotnost, kterou se podařilo srazit pod jeden kilogram (900 gramů).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám