Hlavní obsah

Hodinkami od Applu se bude platit v obchodech

Americký výrobce elektroniky Apple má v plánu vybavit své připravované chytré hodinky bezdrátovou technologií, kterou je možné použít pro bezkontaktní platby. S odvoláním na nejmenované zdroje to napsal ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Foto: ČTK/AP

Apple

Článek

Podle něj to naznačuje, že přední americký výrobce elektroniky vidí digitální platby jako jednu z rolí pro svůj nový výrobek. O něm se ale zatím pouze spekuluje.

Technologie NFC (Near Field Communication) se používá k bezdrátovému přenosu dat na krátké vzdálenosti. Uživatelům by mohla umožnit platit za zboží a služby pomocí platebních karet umístěných v digitálním obchodě Applu, tvrdí zdroje WSJ.

Stejnou technologii by prý mohl obsahovat i příští model chytrého telefonu iPhone, jehož výrobcem je rovněž Apple. To by potenciálně mohlo zjednodušit případné spárování obou přístrojů.

Nový systém iOS 8

Spekulace o chytrých hodinkách kolují internetem již několik posledních měsíců. Novinka nazývaná po vzoru chytrých telefonů a počítačových tabletů tohoto výrobce jednoduše iWatch, by měla disponovat operačním systémem iOS 8, který Apple odhalil už na začátku června. [celá zpráva]

Právě proto má osmá generace této mobilní platformy takzvaná HealthKit, tedy soubor aplikací určený ke sledování vlastního zdravotního stavu. Díky tomu by chytré hodinky měly být schopny sledovat denní aktivitu – nejen pohyb, ale také například spálené kalorie.

Chytré hodinky iWatch by měly nabídnout, stejně jako Gear Fit, speciální flexibilní dotykový OLED monitor, který obepne zápěstí. Kvůli tomu již zástupci firmy vypsali loni v dubnu výběrové řízení na displejového specialistu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám