Hlavní obsah

Lenovo dále posiluje, chystá spolupráci se Sony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Sony a Lenovo jednají o možnosti vytvoření společného podniku, který by zahrnoval zahraniční aktivity ztrátové divize osobních počítačů Vaio. Čínské Lenovo by tak ještě více posílilo svoje dominantní postavení v tomto segmentu trhu. O spojení firem informovala japonská televize NHK.

Foto: Novinky

Spolupráce obou podniků by měla zahrnovat zahraniční aktivity ztrátové divize osobních počítačů Vaio.

Článek

Společnost Sony to popřela, připustila ale, že zkoumá různé možnosti pro svou divizi Vaio. Ta se podobně jako další výrobci osobních počítačů potýká s přesunem spotřebitelů k chytrým mobilním telefonům a počítačovým tabletům.

Lenovo je největším výrobcem osobních počítačů na světě, snaží se ale expandovat také na jiných trzích. V lednu byla například oznámena akvizice serverové divize IBM. [celá zpráva]

Minulý týden pak Lenovo oznámilo akvizici další velké firmy - Motoroly. Čínský výrobce se tak bude snažit získat významný podíl na neustále se rozvíjejícím trhu chytrých telefonů, kterému zatím dominují Samsung a Apple. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám