Hlavní obsah

Lenovo koupí od IBM serverovou divizi za 2,3 miliardy dolarů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Lenovo koupí od International Business Machines (IBM) divizi zaměřenou na levné servery x86. Zaplatí za ni 2,3 miliardy dolarů, přičemž část transakce bude hrazena v akciích čínského Lenova. Podle prvotních zpráv se o serverovou divizi ucházela také společnost Dell.

Foto: China Daily, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Lenovo od IBM získá řešení System x, BladeCenter a Flex System servery, síťové prvky, servery NeXtScale, iDataPlex a příslušný software a servisní služby. Transakce se dotkne samozřejmě i zaměstnanců společnosti IBM. Na 7500 lidí obdrží nabídky na zaměstnání v Lenovu.

IBM si ponechá System z, Power Systems, Storage Systems, Flex servery na bázi Power a řešení PureApplication a PureData. Dále se hodlá soustředit na rozvoj softwarového portfolia a globálního cloud computingu (tzn. data mají uživatelé uložena na serveru a je možné k nim přistupovat odkudkoliv).

Dohoda mezi IBM a Lenovo není nijak překvapivá. Obě firmy začaly spolupracovat už v roce 2005, kdy Lenovo odkoupilo od IBM divizi osobních počítačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám