Hlavní obsah

Nová konkurence iPadu míří do Česka. Ceny tabletu od Samsungu startují na 15 000 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung již v Česku začala prodávat chytré hodinky Galaxy Gear i phablet Galaxy Note 3. Na pulty tuzemských obchodů míří i poslední novinka, která byla v polovině září odhalena s velkou parádou na tiskové konferenci v Berlíně, počítačový tablet Galaxy Note 10.1 (edice 2014). Na trhu to ale nebude mít vůbec jednoduché, už v pátek se totiž začnou prodávat nové iPady od Applu.

Foto: Samsung

Tablet Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

Článek

Doporučená prodejní cena za Galaxy Note 10.1 s wi-fi připojením činí 16 499 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je však novinku možné na internetu zakoupit ještě levněji – ceny startují na 14 782 Kč.

V průběhu příštího týdne by měla být podle zástupců Samsungu do prodeje uvedena také verze s LTE připojením, stát bude 19 499 Kč. I u tohoto modelu jsou však ceny v tuzemských obchodech o něco příznivější. Více než deset prodejců novinku nabízí za sumu mezi 18 a 19 tisíci korun.

Foto: Fabrizio Bensch

Šéf mobilní divize Samsungu JK Shin ukázal (zleva) phablet Galaxy Note 3, chytré hodinky Galaxy Gear a počítačový tablet Galaxy Note 10.1.

Jak již samotný název napovídá, novinka je vybavena 10,1palcovým displejem. Ten se pochlubí vysokým rozlišením 2560 x 1600 obrazových bodů. Proti poškození je dotykový panel chráněn odolnou vrstvou Corning Gorilla Glass 3.

Srdcem tabletu, jehož tloušťka je pouhých 7,9 mm, je osmijádrový procesor taktovaný na 1,9 GHz. Ten má k dispozici 3 GB operační paměti. Jak je z hardwarové výbavy patrné, novinka bude cílit především na ty náročnější uživatele.

V pátek by se v Česku měly začít prodávat také nové iPady. Ceny většího iPadu Air startují na 12 290 Kč, za verzi Mini s 16GB pamětí a wi-fi připojením zájemci zaplatí 9790 Kč. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Oba nové iPady vedle sebe

Reklama

Výběr článků

Načítám