Hlavní obsah

Apple zveřejnil české ceny nových iPadů

Novinky, zgl, mif

Společnost Apple zařadila do svého internetového obchodu počítačové tablety iPad Air a Mini, které byly odhaleny v úterý večer na tiskové konferenci v San Francisku. Obě novinky se začnou prodávat příští týden v pátek, tedy přesně sedm dní po uvedení iPhonů 5S a 5C na pulty tuzemských obchodů.

Apple iPad AirVideo: Archív výrobce

 
Článek

Ceny většího iPadu Air startují na 12 290 Kč. Za tuto sumu zájemci získají 16GB model s WiFi připojením. V případě zájmu o 3G se cena navýší o více než tři tisíce korun. Nejvyšší verze Airu se 128GB úložným prostorem vyjde na v případě WiFi na 19 790 Kč, respektive na 22 990 korun v případě 3G.

Foto: Novinky

Nabídka iPadu Air v internetovém obchodu Applu

To iPad Mini je cenově rozhodně přívětivější, základní 16GB model s WiFi stojí 9790 Kč. Za stejně velkou paměť a 3G lidé zaplatí 12 990 Kč. Na rozdíl od loňské verze je letos k dispozici také 128GB úložný prostor, který vyjde na 17 290 Kč (WiFi), respektive na 20 490 korun v případě 3G.

Foto: Novinky

Nabídka iPadu Mini v internetovém obchodu Applu

Velký iPad Air s 9,7palcovým displejem je jedním z nejlehčích a nejtenčích (7,5 mm) tabletů na trhu. Přitom ale díky 64bitovému procesoru Apple A7 nabízí citelně vyšší výkon. Například při otevírání nejrůznějších souborů by měl být přístroj až dvakrát rychlejší.

Verze Mini je stejně jako předchůdce vybavena 7,9palcovým dotykovým panelem. Ve srovnání s loňskou generací bylo ale citelně vylepšeno jeho rozlišení (2048 x 1536 obrazových bodů proti 1024×768 pixelů). O tom, že displej bude takto zásadně vylepšen, se spekulovalo ještě před tiskovou konferencí. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Oba nové iPady vedle sebe

Nová konkurence od Nokie

Svůj první počítačový tablet odhalila v úterý také společnost Nokia. Model Lumia 2520 by se měl na pultech obchodů objevit ještě před Vánocemi. Ceny však zatím byly oznámeny pouze pro americký trh – zájemci za tablet zaplatí 499 USD (9400 Kč) a za odnímatelnou klávesnici 149 USD (2800 Kč). V tuzemských obchodech budou přístroje s největší pravděpodobností o něco dražší.

Prvotina finského mobilního giganta má unibody design, který je typický i pro chytré telefony tohoto výrobce. 10,1palcový dotykový displej je proti poškození chráněn odolným sklem Gorilla Glass. Srdcem novinky je procesor Snapdragon 800 s frekvencí 2,2 GHz.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 2520Video: Nokia

U zařízení si Nokia dala záležet na fotoaparátu. Optiku Carl Zeiss doplňuje snímač s rozlišením 6,7 MPx. Nechybí ani technologie Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

K tabletu, který pohání operační systém Windows RT, půjde zakoupit i celá řada příslušenství. Nejzajímavější je jistě odpojitelná klávesnice, která dokáže zařízení proměnit v notebook. Tato periferie navíc prodlouží životnost tabletu až o dalších pět hodin.

Foto: archív výrobce

Lumia 2520

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám