Hlavní obsah

Samsung podle ITC porušil některé patenty Applu

Washington

Jihokorejská společnost Samsung Electronics Co. Ltd. porušuje části dvou patentů americké firmy Apple Inc. Oznámila to americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC), která současně zakázala Samsungu dovoz, prodej a distribuci přístrojů, které tyto patenty porušují, ve Spojených státech.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab.

Článek

Apple a Samsung vedou právní válku ve zhruba desítce zemí, kde se navzájem obviňují z porušování svých patentů. Obě firmy se snaží ovládnout trh s mobilními přístroji.

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy „otrocky“ kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí včetně AustrálieJaponska, Koreje a některých evropských zemí. Několik soudů, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, však již rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

ITC letos v červnu rozhodla v jiném sporu ve prospěch Samsungu a naopak zakázala Applu dovoz některých přístrojů do země. Administrativa amerického prezidenta Baracka Obamy však na počátku tohoto týdne nečekaně zákaz ITC vetovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám