Hlavní obsah

Spekulace potvrzeny: Apple pracuje na přístroji s ohebným displejem

Novinky, zgl

Společnost Apple omylem prozradila, že pracuje na zařízení s ohebným displejem. Na svých internetových stránkách totiž zveřejnila pracovní nabídku, prostřednictvím které sháněla experta právě na tuto problematiku. Upozornil na to server 9to5mac.com.

Foto: ČTK/AP

Šéf firmy Apple Tim Cook

Článek

„Apple hledá displejového specialistu, který se bude zabývat novými zobrazovacími technologiemi. Tým techniků se pod jeho vedením bude věnovat LCD, AMOLED a ohebným monitorům,“ stálo v inzerátu, který krátce po svém uveřejnění z internetových stránek amerického počítačového gigantu zmizel.

Pro jaké konkrétní zařízení měl být flexibilní displej použit, není z nabídky patrné. V kuloárech se ale již nějakou dobu šeptá, že Apple pracuje na chytrých náramkových hodinkách. Ty by měly mít podle patentového návrhu monitor, který by obepnul celé zápěstí.

Foto: United States Patent and Trademark Office

Návrh nového iPhonu s wraparound displejem

Uplatnění by ohebný displej jistě našel také u iPhonu. Začátkem měsíce byl totiž zveřejněn návrh jablečného chytrého telefonu se zaobleným dotykovým panelem, který zakrývá prakticky celou přední stranu zařízení. Apple tuto technologii označuje termínem wraparound, což znamená, že by monitor měl „obalovat“ okraje přístroje. [celá zpráva]

Zástupci Applu informace o ohebných displejích nijak blíže nekomentovali. Jisté tak zatím není, kdy by se obě novinky měly objevit na pultech obchodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám