Hlavní obsah

Počítač ve sluchátkách odhalí i člověka za zdí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policista se podívá na značku automobilu a okamžitě pozná, že je kradené. Při vyhlášení pátrání se mu podoba pohřešované osoby zobrazí přímo před očima. To vše by měla dokázat nová sluchátka se zabudovaným počítačem společnosti Kopin.

Chytrá náhlavní souprava Golden-i GEN 3.8 Video: mygoldeni.com

 
Článek

Nové zařízení se jmenuje Golden-i GEN 3.8 a svým vzhledem se příliš neliší od obyčejné náhlavní soupravy, oproti ní ale toho umí daleko více. Zabudovaný počítač zvládne všechny funkce, na které jsou zvyklí uživatelé chytrých telefonů.

Lze s nimi brouzdat po internetu, telefonovat nebo pracovat s e-maily či kalendářem. Všechny informace se zobrazují na kompaktním displeji, který je umístěn na pohyblivém rameni před okem.

Foto: mygoldeni.com

Náhlavní souprava Golden-i GEN 3.8

Prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth je možné ke Golden-i GEN 3.8 připojit i klávesnici a myš, v terénu ale spíše přijde vhod podpora hlasových povelů a gest. Dokonce je možné přístroji nadiktovat celý e-mail a rovnou jej i odeslat.

Pokud sluchátka nepoužíváte, můžete je jednoduše složit a dát do kapsy. Díky nízké hmotnosti (150 gramů) je ale můžete nosit klidně celý den. Baterie by při průměrném vytížení měla vydržet pracovat celou pracovní dobu, tedy až osm hodin.

Foto: mygoldeni.com

Náhlavní souprava Golden-i GEN 3.8

Nechybí ani vestavěný 14megapixelový fotoaparát, který nabídne stabilizaci obrazu i možnost natáčet videa ve vysokém rozlišení. Kamera navíc bude volitelně dostupná také s nočním viděním a termovizí - dokáže tedy odhalit i člověka schovaného za zdí.

Společnost Kopin počítá, že novinka by mohla usnadnit práci policistům, hasičům, záchranářům i administrativním pracovníkům v kancelářích. Nabízet ji hodlá ale i běžným uživatelům. Kdy bude Golden-i GEN 3.8 dostupný a za jakou cenu, však zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám