Hlavní obsah

Nezničitelný počítač přežije přejetí autem a nevadí mu ani voda

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I legendární Chuck Norris by mohl závidět, co všechno dokáže vydržet počítačová sestava Stealth WPC-525F. Podle výrobce je totiž doslova nezničitelná. Nevadí jí voda a přežije i přejetí automobilem, uvedl server Gizmodo.

Foto: stealth.com

Stealth WPC-525F

Článek

Stealth WPC-525F disponuje certifikací IP 67. Ta zaručuje, že počítač odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen ve vodě do hloubky až jeden metr.

Robustní konstrukce by pak měla vnitřní součástky stroje ochránit před pády, otřesy a tvrdými nárazy. To výrobce demonstroval vskutku originálně, nechal počítač přejet bezmála dvoutunovým automobilem Toyota Hilux. Tuto demonstraci přečkal počítač bez jakékoliv újmy.

Foto: stealth.com

Stealth WPC-525F

Aby byla zajištěna skutečně co nejvyšší možná odolnost, výrobce vybavil sestavu také speciálními kabely. USB flash disk, síť nebo monitor se tak k počítači připojují výhradně prostřednictvím speciálních vodotěsných redukcí.

Extrémním výkonem ale novinka neoslní. Je vybavena dvoujádrovým procesorem Intel D525 s frekvencí 1,8 GHz. K dispozici má 4 GB operační paměti a 120GB SSD jednotku, která nahrazuje tradiční pevný disk.

Foto: stealth.com

Stealth WPC-525F

Za tuto výbavu zájemci zaplatí v přepočtu 30 000 Kč. Za stejnou sumu je pak možné pořídit i stejně odolný LCD monitor. Stealth WPC-525F se již prodává ve vybraných zahraničních obchodech, zda bude dostupný také v České republice, zatím není známo.

S využitím počítače počítá výrobce především v námořnictví, armádě a stavebnictví. Zakoupit si jej mohou ale i běžní uživatelé, kteří mají na odolnost počítačových sestav nezvykle vysoké nároky.

Foto: stealth.com

Stealth WPC-525F

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám