Hlavní obsah

Apple by se měl zaměřit na výrobu televizí, prohlásil jeho bývalý šéf

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Apple se podařilo ovládnout trh s mobilními telefony i počítačovými tablety, dalším logickým krokem, kterým by se měl americký počítačový gigant vydat, je výroba televizorů. V rozhovoru pro agenturu Bloomberg to uvedl John Sculley, který byl ředitelem Applu v letech 1983 až 1993.

Foto: Novinky

Jak by měl televizor od Applu vypadat, zatím není známo. Takto vypadají současné monitory a All-in-one počítače z nabídky Applu.

Článek

„Vlastní tři obrazovky – chytrý telefon, tablet a počítač. Je jasné, že je pro ně důležité vlastnit také čtvrtou obrazovku – televizi,“ uvedl Sculley. Podle něj to ale Apple nebude mít na trhu s televizní technickou vůbec jednoduché.

„Lidé si totiž neuvědomují, jak velký trh to je. Microsoft chtěl ovládnout obývací pokoje, Sony chtělo ovládnout obývací pokoje… ale vždy selhaly,“ dodal bývalý šéf Applu.

Apple není na televizním trhu žádný nováček

Podle některých zdrojů již na výrobě televizorů Apple usilovně pracuje. Prodávat by se měly pod značkou iTV. To je vcelku logické, protože americký počítačový gigant se vždy snaží pojmenovávat své přístroje stejným způsobem – k typu přístroje jednoduše přidá písmenko i. Stejné je to například u iPhonu (iTelefonu).

První televizory s logem nakousnutého jablka by se měly podle neoficiálních informací začít prodávat ještě letos. K dostání by měly být dva modely s úhlopříčkami 32 a 37 palců (82 a 94 cm).

Foto: Apple

Apple TV

Apple není na trhu televizní techniky takovým nováčkem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Již v roce 2011 bylo totiž představeno zařízení Apple TV, kterým si firma snaží zajistit podíl na trhu internetové televize. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám