Hlavní obsah

Apple bude prodávat iPad Mini za 5000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za půl roku by se měla podle neoficiálních informací začít prodávat menší verze iPadu. Novinka by se měla v závislosti na kapacitě operační paměti prodávat od 4700 do 5600 Kč. Upozornil na to server Kit Guru s odvoláním na utajované zdroje obeznámené se situací v Applu.

Foto: Reuters

Jak přesně bude menší verze iPadu vypadat, zatím není známo. Na snímku je třetí generace jablečného počítačového tabletu.

Článek

Informace o existenci iPadu Mini potvrdila v březnu společnost Samsung. „Očekává se, že smlouva vzroste do konce tohoto roku na 11 miliard USD (207,5 miliard Kč, pozn. red.), a to díky plánům Applu na uvedení menšího iPadu, který bude pravděpodobně s 7,85palcovým displejem,“ prozradil tehdy serveru DailyMail zdroj přímo z managementu jihokorejského elektronického giganta.

Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steven Jobs vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků ale jablečný výrobce nemá s ohledem na stále úspěšnější konkurenci na výběr.

„Řada lidí chce tablet, který je menší než iPad. Samozřejmě důležitá je také cena přístroje,“ konstatovala analytička společnosti Capital Securities Diana Wu s tím, že právě díky menší obrazovce mohou konkurenční výrobci na rozdíl od Applu srazit cenu tabletů na nižší hodnotu. „To je důležité především na masových trzích, jako je Čína nebo Indie,“ doplnila.

Zástupci Applu informace o uvedení nového iPadu na trh nijak nekomentovali. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám