Hlavní obsah

Nokia letos odhalí vlastní počítačový tablet s Windows 8

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia se chystá letos odhalit svůj první počítačový tablet, na kterém už potají pracuje. Stejně jako v případě chytrých telefonů plánuje finský výrobce i na této novince spolupracovat s americkým softwarovým gigantem - Microsoftem. Tablet totiž bude pracovat pod operačním systémem Windows 8.

Foto: mif, Novinky

Nokia

Článek

Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM. Až do příchodu osmiček přitom Windows na těchto energeticky úsporných čipech nepracovaly. Podporu procesorů architektury ARM potvrdil Microsoft už loni. [celá zpráva]

Tablet by se měl na trhu objevit letos na podzim, kdy je podle neoficiálních informací plánováno uvolnění finální verze Windows 8 do prodeje. Jak přesně bude tablet vypadat, zatím není známo.

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Uživatelské prostředí nových Windows je velice podobné již dříve představenému mobilnímu systému Windows Phone 7. Řeč je například o uzamčené obrazovce, na které je kromě fotografie zobrazeno datum, čas a naplánované schůzky.

Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Windows 8 aktuálně americký softwarový gigant nabízí zdarma ke stažení v testovací verzi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám