Hlavní obsah

Nový netbook se jednoduše promění v tablet, má totiž odnímatelný displej

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Lenovo představila na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) svůj nový přenosný počítač s označením IdeaPad U1. Novinka je v podstatě kombinací dotykového tabletu a malého netbooku.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Článek

Nový netbook Lenovo IdeaPad U1 vypadá na první pohled jako miniaturní netbook se vším všudy. Má tradiční počítačovou klávesnici a dotykovou plochu, která se ovládá prstem a nahrazuje funkce tradiční počítačové myši.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

LCD displej, který má úhlopříčku 10,1 palce a rozlišení 1 280 × 800 bodů, je ale možné od těla notebooku jednoduše oddělit a pracovat s ním stejně jako s tabletem. Pokud je novinka spojena s klávesnicí, pracuje s dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo a pod operačním systémem Windows 7 Home Premium.

Po vyjmutí displeje se operační systém automaticky přepne na Android. I pokud je LCD panel vyjmut, je možné základnu dále používat – stačí k ní připojit externí monitor.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Lenovo IdeaPad U1 se začne prodávat nejprve na čínském trhu. Do Evropy by měl netbook dorazit o několik měsíců později. Jeho cena by se měla pohybovat okolo 30 000 korun.

Zakoupit však bude možné také samostatný tablet z tohoto setu, který se bude prodávat pod označením LePad. Ten pak vyjde jen na 12 000 Kč.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám