Hlavní obsah

Nový extrémně odolný notebook je stejně drahý jako ojetá Fabie

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Stealth vyrobila nový tablet, což je v podstatě notebook malých rozměrů s dotykovým displejem. Ten zaujme všechny náročné uživatele především svojí extrémní odolností - nevadí mu totiž, ani když jej polijete vodou, nebo hodíte z několika metrů na zem. Za odolnost si nicméně zájemci pořádně připlatí, cena laptopu je totiž tak vysoká, že byste si místo něj mohli pořídit ojetý rodinný automobil.

Foto: Novinky

Extrémně odolný tablet Stealth NW-2000

Článek

Celé tělo nového tabletu Stealth NW-2000 je vyrobeno z pevné slitiny kovů. Všechny rohy a hrany laptopu jsou navíc ještě chráněny mohutnými gumovými pásy, aby byly co nejlépe chráněny všechny hardwarové součástky uvnitř stroje při pádech či nárazech. 

Foto: Novinky

Extrémně odolný tablet Stealth NW-2000

Srdcem tabletu je energeticky nenáročný nízkonapěťový procesor Intel Core 2 Duo s frekvencí 1,06 GHz. K dispozici má laptop 2 GB operační paměti. Díky dvou paměťovým slotům je možné tuto kapacitu zvýšit až na dvojnásobek. 

Foto: Novinky

Extrémně odolný tablet Stealth NW-2000

O zobrazení všech informací se stará 13,3palcový LCD displej s WXGA rozlišením (1280 x 800 obrazových bodů). Ten je navíc dotykový a je možné jej otáčet, jak je u tabletů zvykem. Ovládat jej můžete pouhým prstem nebo pomocí speciálního dotykového pera. 

Foto: Novinky

Extrémně odolný tablet Stealth NW-2000

Ukládat data je možné na 160GB pevný disk, který je díky speciální technologii odolnější proti otřesům. Ve standardní výbavě notebooku nechybí ani vestavěný internetový modem (HSDPA / GPRS / GSM / WCDMA), či bezdrátová rozhraní Bluetooth a WiFi.

Foto: Novinky

Extrémně odolný tablet Stealth NW-2000

Vyšší odolnost se bohužel nepříjemně promítla do proporcí celého stroje. Laptop Stealth NW-2000 má totiž rozměry 253 x 344 x 59 mm a hmotnost 4,1 kg. Dodáván je s předinstalovaným operačním systémem Windows XP. Zakoupit jej je možné za cenu 4 895 USD, tedy přibližně za 88 tisíc korun.

Když notebooky přebírají vládu nad stolními počítači

Podle statistik se v současnosti prodává více notebooků než stolních počítačů. Trend vzestupu přenosných počítačů začal již před několika lety, a tak nadešla chvíle se zamyslet, proč se tak děje. Určitě nejde jen o mobilitu, která je u mnohých prodávaných jedinců spíše sporná.

Notebook je jedním z technických symbolů moderní doby. Za posledních pět let klesly ceny tak nízko, že většina lidí už při koupi neuvažuje „jaký počítač“, ale spíš „zda počítač či laptop“. A v případě některých skupin obyvatel je volba téměř jistá. Tak třeba student dojíždějící do jiného města si asi nekoupí nepřenosnou změť drátů, ale sáhne po notebooku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám