Hlavní obsah

Sony vyvinula fotoaparát na ruční zdroj elektřiny

ČTK,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKYO

Japonská společnost Sony Corp. představila prototyp fotoaparátu ve tvaru kráječe na pizzu s kolečkem, kterým se pro něj dá vyrobit dostatek elektřiny na pořízení snímků. Na jeden záběr stačí otáčet kolečkem čtvrt minuty, uvedla tisková mluvčí Sony.

Foto: Sony, Novinky

Nový fotoaparát od Sony nepotřebuje baterie. Stačí točit kolečkem ne vrcholu přístroje.

Článek

Digitální fotoaparát nese označení Twirl N' Take, tedy zatoč a foť, a je podobný přístrojům v mobilních telefonech. Na rozdíl od nich ho ale Sony zabudovala do rukojeti nabíjecího kolečka, v níž je zařízení vyrábějící elektrický proud.

Otáčet kolečkem a fotit by mohlo být zábavné pro děti, uvedla mluvčí. Dodala ale, že Sony zatím nemá v plánu uvést takový aparát na trh. Vzhledem k tomu, že přístroj nemá displej, může si uživatel prohlížet snímky až po napojení aparátu na počítač.

Fotoaparát je poslední z řady ručně poháněných prototypů z řady "odo", kterou Sony vyvíjí kvůli povědomí o ekologii. Dalším z této řady je například videokamera Crank N' Capture, která se nabíjí otáčením kliky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám