Hlavní obsah

Verbatim v říjnu uvede až 750 GB externí disky

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Firma, která se proslavila produkcí CD a DVD kotoučů, před několika měsíci dala jasně najevo, že nezůstane jen u těchto výrobků. Už v říjnu uvede Verbatim na český trh přenosné 2,5" disky a externí zálohovací 3,5" jednotky.

Článek

O tom, že mobilní 2,5" externí disky nabídne firma v kapacitách 120 GB, 160 GB a 250 GB, jsme již informovali v červenci. Nyní Verbatim dodává, že jednotky budou zapouzdřeny do hliníkových krytů a měly by tak odolat případnému pádu na zem. Druhý obal s průhledným oknem nabízí další ochranu před nárazy. Pevné disky mají USB 2.0 port a dva FireWire porty.

Externí harddisky ve formátu 3,5" s kapacitou až 750 GB pracují se SATA jednotkami. Kryty pevných disků mají ventilační štěrbinu, zajišťující dostatečný přísun vzduchu, takže není třeba žádných větráčků. Díky tomu je provoz těchto zařízení tichý.

:. 3,5" přenosný disk s kapacitou 750 GB

Zepředu mají hard disky vypínač s LEDkou. Dodává se spolu s nimi také jednoduchý stojan. Stejně jako 2,5" model s USB portem i 3,5palcová úložná zařízení mají dva přídavné porty FireWire.

Další novinkou z dílny výrobce zálohovacích médií je 3.5" NAS HDD s kapacitou 500 GB. Pevný disk NAS (Network Attached Storage) je vhodný coby multimediální centrum.

Disk komunikuje přes předinstalovaný software - "Samba" pro PC a "Apple Bonjour" pro Mac. Díky němu funguje nejen jako záložní řešení, ale také jako jakýsi tiskový server, pokud je připojen ke sdílené USB tiskárně.

Verbatim začal vyrábět pevné disky díky akvizici firmy SmartDisk Corporation, která působila hlavně na americkém trhu. Analytici očekávají, že poptávka po externích pevných discích ve formátech 3,5" a 2,5" poroste. Jestliže se dnes ročně prodá asi 25 miliónů kusů externích disků, pak za čtyři roky má jít zhruba o 60 miliónů kusů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám