Hlavní obsah

Asus představil univerzální komunikátor s Windows Mobile 6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce počítačů Asus představil nový komunikátor P526 s operačním systémem Windows Mobile 6 Professional. Počítač do dlaně supluje funkce mobilního telefonu a  systému globální navigace (GPS). V přístroji se schovala 2 Mpix videokamera a také celá řada rozhraní pro propojení zařízení s ostatními elektronickými pomocníky.

Článek

Definovat přesně kategorii zařízení, kam patří Asus P526, není lehké. Samotný Asus jej popisuje jako "moderní PDA telefon pro uživatele, kteří chtějí zůstat ve spojení s přáteli a on-line komunitami."

GPS navigátor v P526 pracuje velmi podobně jako celá řada jeho konkurentů - lze do něj snadno zadat cíl cesty a pak sledovat směr, ujetou vzdálenost, názvy ulic a zbývající vzdálenost a dobu jízdy.

Jednou z hlavních funkcí komunikátoru P526 je takzvaná integrace kontaktů, kterou spravuje systém Windows Live. Uživatelé díky ní mohou kdykoliv zjistit, kdo je a kdo není on-line, a sdílet svoje zážitky prostřednictvím fotografií, instant messagingu nebo e-mailů.

Co se týče dalších technologických fines, je v nejnovějším Asusu vestavěný digitální fotoaparát s rozlišením 2 Mpix. Obrázky lze upravovat přiloženým  grafickým editorem. P526 podporuje čtyři pásma GSM a datový přenos přes EDGE, který umožňuje rychlé připojení pro kvalitní streamování hudby a videa.

Z aplikací, které se sešly v komunikátoru zmiňme Remote Presenter, pomocí něhož lze přes rozhraní Bluetooth ovládat prezentaci v Powerpointu, která je uložena na notebooku nebo PC a program My Secret, který automaticky šifruje a chrání citlivé dokumenty.

Co by se náročnějším uživatelům nemuselo na přístroji líbit, je prehistorické rozlišení 240 x 320 obrazových bodů (některé přístroje nás namlsaly obrazovkou s 640 * 480 body) a rozhraní USB 1.1 (dnešní standardem je mnohem rychlejší USB 2.0).

Komunikátor Asus P526
Procesor:TI OMAP 850 (200MHz)
Systém:EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900
Rozměry:110 x 58 x 15.4 mm, 115g
Doba hovoru:4 hodiny
Displej:2.6" TFT, 65 000 barev, 240 x 320 pixelů
Paměť:128 MB flash + 64 MB SDRAM
Vybavení: slot pro micro-SD karty, rozhraní USB 1.1, Bluetooth, aplikace IE, Word, Excel, Power Point (viewer), MSN, Alarm, Calendar, Organizer, File Manager, Telephone Book, a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Hardware 46/2005: Pocket LOOX N520 umí s GPS

Kapesní počítač je sám o sobě šikovným pomocníkem. Pokud jej naučíte navíc pracovat s GPS navigací a bezdrátovou sítí WiFi, přiroste vám k srdci stejně jako...

Výběr článků

Načítám