Hlavní obsah

Asus U1F: elegantní střízlík s Windows Vista

Notebook U1F je novým počinem tchaj-wanské firmy Asus v oblasti kompaktních počítačů. Laptop pracuje s ultratenkým LCD panelem s tloušťkou 0,5 cm a díky použití slitiny hořčíku a hliníku jeho hmotnost nepřekračuje jeden kilogram.

Článek

Systému dominuje 11,1" LCD displej (uhlopříčka 28,2 centimetru). Obrazovka U1F s rozlišením WXGA (1360 x 768 bodů) pracuje se speciálním panelem podsvětleným LED diodami. Díky tomu má poloviční tloušťku ve srovnání s běžnými LCD panely a je také o třetinu lehčí. Displej vyniká nižší spotřebou energie, podle výrobce nabízí lepší jas a kratší dobu odezvy.

O věrnější podání barev pečuje funkce Splendid Color Enhancement Engine, která by měla zajistit přirozenější podání barevných odstínů.

U1F kryjí nerezové hrany a pouzdro s obsahem uhlíkových vláken až po kůží potaženou pracovní plochu pod klávesnicí. Notebook U1F je vybavený nejnovější mobilní technologií Intel Centrino Duo, laptop pohání operační systém Windows Vista.

Hořčík má U1F ráda

Pro posílení mobility notebooku U1F a zároveň zajištění dobré ochrany všech jeho částí, je kryt displeje vyroben ze slitiny hořčíku a hliníku, zatímco základní část je ukryta v pouzdru vyztuženém uhlíkovými vlákny.

Notebook nabízí inteligentní vyvážení mobility a výkonu spolu s komplexním zabezpečením. Bezpečnost dat je zajištěna vestavěným snímačem otisků prstů. Identifikace osob přitom není ovlivněna aktuálním stavem povrchu kůže. Vestavěné TPM hardwarové řešení chrání před útoky hackerů, kteří se snaží zjistit hesla a šifrovací klíče pro přístup k chráněným datům.

Ozdobou nejmenší objektiv

Do U1F se vměstnala i minimalistická webová kamera s jedním z nejmenších objektivů dostupných v současnosti na trhu. Kamera je zabudována do LCD panelu spolu s vestavěným mikrofonem. Laptop nabízí také integrované rozhraní WLAN 802.11 a/b/g a Bluetooth 2.0 pro rychlé přenosy dat a přístup k internetu.

Základní technická data

  • Intel Centrino Duo Mobile Technology

  - Intel Core Duo Processor U2400

  - Mobile Intel 945GM Express Chipset

  - Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection

  • Genuine Windows Vista

  - Genuine Home Premium

  - Genuine Business

  • DDRII 667MHz
  • 11,1" WXGA s LED diodami
  • ASUS Video Intelligence Technology
  • 40/60/80 GB HDD
  • External Blu-Ray/DVD Super Multi DL/Combo(optional)
  • Integrovaná 0,3 Mpix webová kamera
  • Snímač otisku prstů & TPM (Trusted Platform Module)
  • 10/100/1000, 802.11a/b/g, Bluetooth V2.0+EDR+A2DP, 4x USB 2.0, 1x IEEE 1394, 1x VGA, 1x New Card, 1x 5V DC-out, 1x USB Portbar (optional)
  • 27,5 x 19 x1,79 - 2,9cm, 1kg (včetně baterií)

Kdy bude notebook dostupný na trhu pro koncové zákazníky dosud firma nesdělila. Rovněž neoznámila ani cenu přístroje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám