Hlavní obsah

Nvidia v problémech, GeForce 8800 nemá ovladače pro Windows Vista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší dodavatel diskrétních grafických karet pro osobní počítače Nvidia čelí soudním sporům, které proti Nvidii spustili její zákazníci. Stěžují si na nedokonalé ForceWare ovladače pro grafické karty GeForce 8800 pro systém Microsoft Windows Vista.

Článek

Stovky zákazníků Nvidie jsou znepokojeni tím, jak jsou ovladače v prostředí Visty nestabilní. Majitelé grafických karet GeForce 8800 kritizují Nvidii za to, že dosud nebyla schopna uvést drivery certifikované pro Vistu, navíc je tento program podle nich plný chyb a rovněž "nesplňuje slogan Vista Ready".

Nvidia problém s ovladači již přiznala. Společnost dodala, že uvedení funkčních ovaldačů je nejvyšší prioritou celé společnosti.

"Pracujeme pilně na uvedení ovladačů s kvalitou a vlastnostmi takovými, pod něž se může Nvidia podepsat. V následujících týdnech Nvidia a její partneři budou aktualizovat stávající ovladače pro Windows Vista tak, aby program zaručil maximální výkon v 3D aplikacích a dalších přidaných funkcích," uvedl šéf PR oddělení Nvidie Brian Burke.

Pozorovatelé se shodují, že je toto první vážný problém Nvidie za posledních dvanáct měsíců, kdy firma není schopna dodat funkční ovladače pro vlastní nejvýkonnější grafické karty a rozladila tak spoustu hráčů a počítačových nadšenců.

Závady v souvislosti s produktem GeForce 8800 se již vyskytly loni v listopadu - tehdy se ukázalo, že jsou některé GeForce 8800 GTX nefunkční. Firma však situaci velmi rychle napravila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám