Hlavní obsah

Hardcore hráči zpozorněte, na trhu se objevila deska Striker Extreme

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co běžný počítačový uživatel pranic neocení, to náruživý uživatel počítačové zábavy jen uvítá. Řeč je o nové základní desce Asus Striker Extreme s podporou čtyřjádrových procesorů a propracovaným osvětlením, které dovoluje bezpečně šťourat do systému i v naprosté tmě.

Článek

Přítmí a nedostatek přirozeného světla jsou totiž přirozenými souputníky mnoha herních arén, kde se hráči snaží porazit jeden druhého. Ovšem v případě, že jejich stroj vypoví činnost, častokrát nelze z výše uvedených důvodů do útrob počítače bezpečně zasahovat.

Právě toto se snaží napravit Asus a jeho Striker Extreme (že by si firma vypůjčila pro svůj produkt jméno hry Counter Strike?). Onou novinkou je panel LCD Poster umístěný na pozadí I/O jednotky, který namísto kódů zobrazuje názvy jednotlivých bootovacích procesů.

V případě, kdy systém nereaguje kvůli špatnému spojení nebo konfiguraci, tak LCD Poster zamrzne na názvu zobrazovaného procesu, který vytuhnutí způsobil, a umožní přesně zjistit, co je třeba vyladit.

Nevadí ani málo světla

Druhou vychytávkou, která nalezne uplatnění v tmavých herních kobkách, je funkce EL I/O, která zajišťuje osvícení zpětného I/O panelu, díky čemuž je do útrob počítače rázem poměrně slušně vidět. 

LED na desce navíc zajišťují osvětlení návěští na motherboardu. Uživatelé mohou LED zapnout spuštěním I/O na pozadí, přičemž toto přepnutí rovněž deaktivuje všechny ostatní okruhy na základní desce s výjimkou LED, které zajišťují bezpečnost během potíží se systémem. Kromě umožnění snadného DIY (Do It Yourself - udělej si sám) oživují tyto dvě funkce systém příjemným osvětlením.

Hardware

Striker Extreme je založený na čipové sadě nForce 680i SLI s podporou procesorů Intel Quad-Core a technologie Nvidia Quad-SLI. Je rovněž připraven pro 1,333MHz FSB. 

Základní parametry

  • Intel Quad-core CPU Ready
  • Intel Core2 Extreme / Core2 Duo Ready
  • Nvidia nForce 680i SLI
  • Dual-channel DDR2 800/ 667/ 533
  • Zvuková karta SupremeFX
  • 10 x USB 
  • 6 x onboard SATA and 2 x eSATA
  • 2 x 1394a

Cena novinky se na americkém trhu pohybuje od 379 do 400 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám