Hlavní obsah

Sharp vyvinul 12megapixelový senzor pro kompaktní digitály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompaktní digitální fotoaparáty dostanou od společnosti Sharp nový dárek v podobě CCD snímače s kapacitou 12,19 megapixelů. Plná produkce tohoto výrobku má začít příští rok v lednu, uvedl server Tech-On!.

Článek

Dvanáctimegapixelový senzor formátu 1/1,7" firmy Sharp je vhodný zejména pro kapesní fotoaparáty. Ty s ním dokáží pořídit snímek použitelný pro tvorbu fotografie velikosti A3.

Vedení firmy tvrdí, že nový senzor pracuje s vůbec nejmenšími pixely ve své třídě ve srovnání s jinými konkurenty. Plocha každého z nich se rovná 1,88 mikrometrům, což zaručuje velkou citlivost tohoto snímače.

Kladem je také to, že lze 12 Mpix senzor od Sharpu umístit také do opravdu minimalistických fotoaparátů. Ovšem není vše zlato, co se třpytí. Vzhledem k malým rozměrům jednotlivých pixelů, a tedy i vysoké citlivosti, bude senzor pravděpodobně produkovat snímky s vysokou úrovní šumu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám