Hlavní obsah

Záplata pro kritickou mezeru ve Windows XP přichází

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci pravidelných každoměsíčních záplat uvede příští úterý softwarový gigant Microsoft tři bezpečnostní aktualizace, které opraví chyby v operačním systému Windows a e-mailovém serveru Exchange.

Článek

Některé ze závad obsažené v Exchange a operačním systému si vysloužily přízvisko "kritické". To znamená, že jejich prostřednictvím může být napaden počítač po přístupu na internet bez jakéhokoli dalšího přičinění uživatele.

Výrobce systému Windows zatím tají, kolik bezpečnostních problémů úterní aktualizace opraví a čeho přesně se týkají. Firma se pravděpodobně obává možného útoků hackerů, ke kterým by po zveřejnění těchto informací mohlo dojít.

Lze se domnívat, že aktualizace budou souviset se znepokojujícími závěry, ke kterým došla bezpečnostní společnost Secunia. Podle ní obsahuje prohlížeč Internet Explorer několik závažných programových mezer. [celá zpráva]

Ve středu firma uspořádá k posledním, tedy květnovým aktualizacím, internetovou přednášku. Registrovat se lze zde.

Majitelé systému Windows se příští úterý dočkají rovněž inovovaného Nástroje pro odebírání škodlivého softwaru z Windows. [celá zpráva] Program dokáže vyhledat a odstranit některé počítačové viry a červy z napadeného přístroje.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft: Windows obsahuje kritické chyby

Microsoft varoval před třemi kritickými chybami ve webovém prohlížeči Internet Explorer a operačním systému Windows. Současně vyzval zákazníky k nainstalování...

Výběr článků

Načítám