Hlavní obsah

Zbavte Windows nejrozšířenějších červů a virů zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft již delší dobu nabízí aplikaci pro odstranění škodlivého softwaru ze systému Windows XP, 2000 a 2003. Přestože utilita nemůže být považována za plnohodnotnou náhradu antivirového programu, může při detekování a odebírání známých červů či virů významně pomoci.

Článek

Aplikaci Nástroj pro odebírání škodlivého softwaru ze systému Microsoft Windows aktualizuje Microsoft každé druhé úterý v měsíci. Program detekuje přítomnost nejčastěji se vyskytujícího zhoubného softwaru, jako jsou například viry Blaster, Sasser či Mydoom.

Velikost nejnovější aplikace ze dne 14. června 2005 činí 572kB. Program se neinstaluje, ani neaktualizuje žádné soubory v počítači. Nachází se v samorozbalovacím archivu, ze kterého se také spouští. Po ukončení činnosti zobrazí přehlednou tabulku, která referuje o stavu operačního systému. 

Aplikace je kumulativní - to znamená, že i poslední nástroj umí kromě nových typů nebezpečného softwaru vyhledat i starší zhoubné kódy podporované v minulých verzích.

Nástroj pro odebírání nebezpečného softwaru z Microsoft Windows není všemocný - zhoubné programy, které aplikace nezná, nedovede ani detekovat natož odstranit. Utilitu by tak měl vždy doprovázet aktualizovaný antivirový produkt.

DOWNLOAD, homepage, 572 kB, 7/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám