Hlavní obsah

Wi-Fi je údajně ve Windows špatně zabezpečené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Jedna z funkcí Windows XP a 2000, která automaticky po startu počítače vyhledává možná Wi-Fi připojení, může být zneužita počítačovými hackery. Na konferenci ve Washingtonu to uvedl bezpečnostní analytik Mark Loveless.

Článek

Bezpečnostní mezeru v systému Windows XP a 2000 demonstroval Loveless na konferenci ShmooCon závěrem minulého týdne. Shmoocon je název pravidelného setkávání počítačových odborníků a hackerů.

Podle Lovelesse je možné napadnout počítač na základě faktu, že se mašina se systémem Windows okamžitě po startu snaží vyhledat a připojit k bezdrátové síti. Útočník pak má šanci dostat se k datům uloženým na pevném disku tohoto počítače.

Bezpečnostní experti, které kontaktoval server ZD Net UK, toto nebezpečí potvrdili. Podle nich však není možné takto nabourat počítače, které používají firewall či jsou vybaveny bezpečnostní aktualizací Service Pack 2.

Všichni ti, kteří dosud nenainstalovali bezpečnostní aktualizaci Service Pack 2 do svých systémů, by se měli rychle "vzbudit" a učinit tak, uvedl Mark Sunner, šéf antivirové firmy Message Labs.

Kdokoli používá Windows bez SP2 pouze říká "pojďte a vemte si mě", dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám