Hlavní obsah

Token ADA platformy Cardano je třetí největší kryptoměnou na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Málo známý digitální token spojený s blockchainovou platformou Cardano se stal třetí největší virtuální měnou na světě, protože vývojáři sítě se snaží využít rozkvětu zájmu o decentralizované finance. Kryptoměna nazvaná ADA jen za poslední týden stoupla o zhruba 50 procent a podle údajů CoinGecko nyní má tržní hodnotu více než 69 miliard USD (1,5 bilionu Kč). Je tak větší než většina konkurenčních kryptoměn, vyjma bitcoinu a ethereu, napsala agentura Bloomberg.

Foto: Profimedia.cz

Logo tokenu ADA platformy Cardano

Článek

Za poslední rok ADA zpevnila o více než 1400 procent. Překonala tak návratnost bitcoinu i ethereu. Virtuální měna rostla navzdory skepsi ohledně její užitečnosti mezi některými významnými komentátory kryptoměn.

Většina lidí mimo oblast kryptoměn ještě o cardanu nikdy neslyšela, a přesto tu je s tržní kapitalizací přesahující mnoho firem z indexu S 500, upozornil partner a spoluzakladatel kryptoúvěrové společnosti Nexo Antoni Trenchev.

Kryptoměny z Poly Network ukradl etický hacker, firma mu nabídla odměnu

Internet a PC

Platforma Cardano si stanovila za cíl umožnit do 12. září uzavírání chytrých smluv. To znamená, že bude nabízet lukrativní služby, jako DeFi, kterým v současnosti dominuje ethereum. DeFi, neboli decentralizované financování, je experimentální forma financování, která se nespoléhá na tradiční centralizované zprostředkovatele financování jako banky, makléřské firmy nebo burzy. Místo toho využívá chytré kontrakty v digitálních účetních knihách.

Tržní hodnota trhu s kryptoměnami o víkendu díky růstu měn v čele s bitcoinem poprvé od května překonala dva biliony USD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám