Hlavní obsah

T-Mobile zařadil vyšší rychlost, optický internet výrazně zrychlil

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka mohou zákazníci T-Mobilu využít nabídku výrazně rychlejšího optického připojení k internetu, například základní tarif nyní nabízí pětkrát vyšší rychlost pro přijímání i odesílání dat. Pro nové zákazníky navíc operátor nabízí atraktivnější cenovky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nabídka nové tarifní řady Můj optický internet platí od čtvrtka 20. května a není časově omezena. Využít ji mohou stávající i noví zákazníci, ti noví však mají na první rok zvýhodnění ceny. Ostatní mohou využít slevu až 25 % v rámci programu Magenta 1, tedy při volbě více služeb najednou.

„V případě základního tarifu dochází k pětinásobnému zrychlení pro download a rychlost odesílání dat je teď, díky symetrické rychlosti, až padesátkrát vyšší. Střední tarif nabízí pro stahování a odesílání rychlosti 500 Mb/s a s nejvyšším tarifem zákazníci již stahují data gigabitovou rychlostí, přičemž odesílání se nyní zrychluje pětinásobně oproti původní rychlosti,“ uvedla Kateřina Mikesková z tiskového oddělení T-Mobilu.

Vodafone zlevnil a zrychlil internet. Má to ale háček

Mobil

T-Mobile se pochlubil také tím, že v posledních měsících nabídku optického internetu rozšířil. „V prvním čtvrtletí 2021 společnost pokryla optikou dalších 10 535 domácností, přičemž nejvíce nových přípojek přibylo v Praze a v Ústí nad Labem. Celkem již vybudoval nebo aktualizoval na nejnovější technologii FTTH optické sítě pro téměř 150 tisíc domácností a dalších 60 tisíc domácností pokrývá sítěmi, které odkoupil,“ zdůraznila Mikesková.

K novým optickým tarifům mohou zákazníci využít modem Sagemcom 5670, který se chlubí lepším pokrytím Wifi a dokáže obsloužit více uživatelů a zařízení najednou při maximální možné rychlosti. Výhodou tohoto modemu je, že celou síť pak mohou obsluhovat lidé klidně z druhého konce planety prostřednictvím aplikace Můj T-Mobile.

„Zatímco v minulosti byl internet v domácnostech používán hlavně pro stahování dat, v době videokonferencí, distančního vzdělávání a práce z domova zásadním způsobem narostla potřeba rychlého připojení ve směru od uživatele do internetu. T-Mobile proto nyní zásadním způsobem vychází vstříc aktuálním i budoucím potřebám svých zákazníků,“ uzavřel Michal Podlucký, ředitel rezidentního prodeje T-Mobile Czech Republic.

Nabídka tarifů Můj optický internet
Tarif Můj optický internetRychlostStandardní cena měsíčního poplatkuCena měsíčního poplatku na první rok
S250 / 250 Mb/s399 Kč299 Kč
M500 / 500 Mb/s499 Kč299 Kč
L1 000 / 500 Mb/s599 Kč299 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Rychlost LTE stoupla v dubnu až o pětinu

Průměrná rychlost internetu v mobilních sítích LTE stoupla v dubnu u jednotlivých poskytovatelů až o pětinu. Nejrychlejší internet měl T-Mobile, který...

Výběr článků

Načítám