Hlavní obsah

T-Mobile spustil rychlý mobilní internet LTE v Praze a Mladé Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost T-Mobile v úterý spustila komerční provoz sítě LTE v části Prahy. Rychlý mobilní internet mohou od začátku října přijímat také lidé v Mladé Boleslavi. V síti budou platit nynější datové tarify. Měnit nebude potřeba ani SIM karty, většina současných modelů totiž novou technologii podporuje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

Signálem LTE je aktuálně pokryta čtvrtina území hlavního města, která reprezentuje asi 33 procent obyvatel Prahy. Do konce roku by mělo pokrytí vzrůst na polovinu pražské populace.

Další rozšiřování LTE bude záviset na výsledku aukce kmitočtů, do které se T-Mobile hlásí. Ta by měla operátorovi zajistit frekvence v pásmu 800 MHz, které umožní pokrýt rozsáhlejší území. [celá zpráva]

LTE síti T-Mobilu umožní teoretickou rychlost stahování až 100 Mbit/s. Uživatelé vybavení některým ze zhruba deseti chytrých telefonů, tabletů a modemů, které technologii podporují, se v případě, že mají aktivovaný některý ze stávajících datových tarifů, do sítě přihlásí automaticky. Mezi přístroje podporující LTE patří například Sony Xperia Z a Z1, BlackBerry Q10, HTC One, Samsung S4 a iPhone 5.

T-Mobile LTE začal testovat loni v létě v části Prahy 4 a v listopadu pokryl Mladou Boleslav. Komerční provoz LTE zahájila letos v květnu v Praze i Telefónica, Vodafone technologii nabídl na začátku července v Karlových Varech. Oba konkurenti ale nabízejí LTE jen na speciálních SIM kartách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám