Hlavní obsah

Steve Jobs se dočká hudební pocty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nedávno zesnulý spoluzakladatel firmy Apple Steve Jobs, jehož firma svými iPody učinila revoluci ve způsobu poslechu hudby, se dočká posmrtné hudební pocty. Americká rocková skupina Flaming Lips předvede na jeho počest coververzi beatlesovského hitu Revolution na vyhlašování hudebních cen televize MTV O Music Awards 2, které se uskuteční v pondělí v Los Angeles.

Článek

Záznam z vystoupení skupiny bude zaznamenán na iPad, další populární přístroj, jenž proslavil firmu s nakousnutým jablkem ve znaku. Jobs zemřel 5. října ve svých 56 letech po dlouhém boji s rakovinou slinivky.

Galavečer, jehož hlavní hvězdou bude švédská zpěvačka Robyn, má být oslavou "umělců, inovátorů a fanoušků, kteří ovlivnili kulturu digitální hudby".

Mezi dalšími účinkujícími budou americké zpěvačky Kelly Clarksonová a Demi Lovatová a jejich rapující kolegové Travie McCoy a Tyler, the Creator.

Reklama

Výběr článků

Načítám