Hlavní obsah

Spotify expanduje do desítek dalších zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Služba pro streamování hudby Spotify vstoupí v příštích několika dnech na 85 nových trhů. Téměř tak zdvojnásobí svoji přítomnost na trhu a služba bude dostupná další více než jedné miliardě lidí, oznámila tento týden společnost.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V současnosti je služba dostupná v 93 zemích, včetně Česka, a má 345 milionů měsíčních aktivních uživatelů. Spotify je lídrem ve streamování hudby a vstup do nových zemí v Asii, Africe, Evropě a Latinské Americe významně zvýší její náskok před konkurenčními službami Apple Music a Amazon Music, napsala agentura Reuters.

"Společně tyto trhy představují více než jednu miliardu lidí, z nichž téměř polovina již používá internet," řekl ředitel Spotify pro prémiový obsah Alex Norstrom. "Některá z míst, kam jdeme, jako Bangladéš, Pákistán a Nigérie, mají nejrychleji rostoucí internetovou populaci na světě."

Společnost Spotify, která sídlí ve Švédsku, zahájila činnost v roce 2008 a změnila způsob distribuce hudby. V Česku nabízí své služby od roku 2013.

Málo předplatitelů a vysoká ztráta. Hudební služba Spotify zklamala hospodářskými výsledky

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám