Hlavní obsah

Rusko znovu pokutovalo Google za zakázaný obsah

– Moskva

Soud v Rusku tento týden znovu pokutoval americkou internetovou společnost Google. Podle agentury Reuters jí nařídil zaplatit tři miliony rublů (přes 910 000 Kč), protože nesmazala obsah považovaný v zemi za nelegální. Moskva i Google jsou v dlouhodobém sporu.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Rusko hrozí, že bude po Googlu požadovat procento z jeho celoročního obratu v Rusku za to, že opakovaně neodstranil zakázaný obsah ze svého vyhledávače a z kanálu YouTube. Americká společnost minulý měsíc uvedla, že zaplatila na pokutách už více než 32 milionů rublů.

Moskva v posledních měsících podniká kroky k regulaci a k omezení vlivu sociálních médií a velkých technologických společností. Vyměřuje pokuty za neodstraňování v Rusku nezákonného obsahu z webových platforem a zároveň se snaží přimět zahraniční technologické podniky, aby v Rusku otevřely své kanceláře.

Tamní cenzurní úřad Roskomnadzor od března zpomaluje rychlost sociální sítě Twitter. Omezení na mobilních zařízeních hodlá Moskva udržet do té doby, než zmizí obsah považovaný za nezákonný.

Google, Facebook či Twitter. Technologičtí giganti musí mít kancelář v Rusku

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám