Hlavní obsah

Přivítejte Block. Zakladatel Twitteru přejmenuje svou společnost Square

New York

Americká společnost Square, kterou vede zakladatel firmy Twitter Jack Dorsey, změní název a bude se jmenovat Block. Učiní tak na znamení, že se chce více soustředit na kryptoměny a technologii blockchainu. Firma to uvedla ve svém středečním sdělení. Dorsey odstoupil z pozice generálního ředitele Twitteru teprve minulý týden.

Foto: archív společnosti

Název a logo společnosti Block

Článek

Zájem o kryptoměny, které s technologií blockchainu pracují, Dorsey vyjadřoval často. Na Twitteru zavedl funkci placení bitcoinem.

Společnost Square nakoupila bitcoiny v hodnotě 50 milionů dolarů (1,1 miliardy Kč) ještě před vlnou institucionálního zájmu, která letos pomohla zvýšit cenu této digitální měny na rekord. V únoru firma investovala do bitcoinu dalších 170 milionů dolarů, uvedla agentura Reuters. Podnik také zvažoval, že vytvoří hardwarovou peněženku pro bitcoin.

Foto: Jose Luis Magana, ČTK/AP

Jack Dorsey

Ke změně názvu přistoupila na konci října i společnost Facebook, která se přejmenoval na Meta Platforms. Zakladatel Mark Zuckerberg uvedl, že původní název už nezahrnoval vše, čím se firma zabývá.

Podobně argumentuje i společnost Square, jejíž název se oficiálně změní od 10. prosince. Symbol SQ, pod kterým se akcie podniku obchodují na newyorské burze, ale zůstane stejný.

Šéf Twitteru odstoupil

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám