Hlavní obsah

Počítače napadá rychle šířící se vir Sober

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/svět

Elektronickou poštou se začal rychle šířit německy a anglicky psaný počítačový virus Sober I. Objevil se i mezi českými uživateli a podle stránek virovyradar.cz se dostal na páté místo mezi nejrozšířenějšími škodlivými programy za 24 hodin.

Foto: Martina Venigerová

Víc než herci a téma Vám po návštěvě Shakespearových Sonetů v Boleslavi utkví v hlavě kostýmy a scéna. Je to zásluha M. Sládečkové a T. Cillera.

Článek

Nový emailový červ využívá rozličné předměty i text ve zprávě. Uvádí to specializované firmy na webové stránce.

Virus lze identifikovat podle textu typu: *-*-* Mail_Scanner: No Virus, *-*-* doména- Anti_Virus Service *-*-* http://www.doména, nebo podobného textu v němčině v těle zprávy.

Po aktivaci viru se na monitoru objeví chybové hlášení o chybějícím WinZip modulu, virus se zapíše do souborů v registrech operačního systému a začne se rozesílat na adresy nalezené v počítači.

První varianta viru Sober se objevila loni na podzim, kdy se zařadila mezi největší hrozby. Virus se rovněž objevoval v anglické i německé verzi a nejvíce se šířil v sousedním Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám