Hlavní obsah

On-line hry: V Los Angeles nás bude reprezentovat slovenské duo

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská kvalifikace pro World Cyber Games 2010 je definitivně za námi. Během uplynulého víkendu se odehrály offline finálové boje ve všech pěti soutěžních titulech a my již známe kompletní seznam letošních vítězů i dvě jména, která nás budou zastupovat na vyvrcholení v USA.

Článek

Na slovenské mladíky nestačili ani mnohem zkušenější borci

Ačkoliv byly národní finálové souboje česko-slovenského WCG rozděleny na dvě části, divácky i zastoupením byl mnohem atraktivnější první hrací den, kdy se v brněnské herně PG Cyber Café Velký Špalíček střetli zástupci her FIFA 10, TrackMania Nations Forever a Counter-Strike 1.6, přičemž v prvně dvou jmenovaných titulech se kromě procesorů Intel i5 750, které čekaly na všechny letošní vítěze, hrálo i o dvě postupová místa na světové finále v Los Angeles.

A zatímco v arkádových závodech se stal naším reprezentantem hlavní favorit, ve virtuálním fotbale došlo k překvapení. Jediný slovenský pilot na akci Hakki Junior opět potvrdil svou skvělou formu z posledních dvou let a ačkoliv proti němu stáli borci jako Jakub19 (2. místo), Sandro (3. místo), yazoo či Toni, neponechal nic náhodě a pro první místo a letenku do USA si bezpečně dojel právě on.

A krátce na to, mezitím co eSuba podle očekávání v Counter-Strike 1.6 turnaji přemohla stříbrné Verya i bronzové Clanless, čímž si došla letos již pro několikáté prvenství, doplnil teprve šestnáctiletého Hakkiho na palubě letadla směr Los Angeles ještě o pár měsíců mladší krajan bl4ck_p01nt. Ten se v Brně prezentoval překvapivě fantastickými výkony, kdy nejprve porazil favorita Kubela a následně ve finále i největší tuzemskou FIFA hvězdu Snkrjana.

Druhý hrací den v PG Cyber Café Nový Smíchov neměl bohužel již potřebnou dávku napětí a kvalitních zápasů, a to především kvůli laxnosti samotných kvalifikovaných, kteří dohromady ve StarCraft: Brood War a Warcraft III: The Frozen Throne vytvořili pouze slabý počet šesti hráčů namísto avizovaných šestnácti. Z nich nakonec vzešel ve fantasy strategii šampión H34d_hUnT3R a ve sci-fi titulu kraloval hráč dOllaR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám