Hlavní obsah

On-line hry: Vietnam obhájil prvenství na asijském WCG

Novinky, Jakub Trulík

Ačkoliv přední událostí světového progamingu a také hlavní akcí herní olympiády World Cyber Games je tradičně každý rok tzv. Grand finále, které letos hostí Los Angeles, soutěž má také tři kontinentální soutěže, jež sérii doplňují. Jednou z nejsledovanějších je turnaj WCG Asian Championship, který se uskutečnil minulý týden v Singapuru.

Článek

Kontinentální World Cyber Games turnaje byly započaty pod taktovkou hlavního partnera soutěže Samsungu teprve v roce 2007, ale do nynějška se jich stihlo odehrát už devět. Dvakrát bylo uskutečněno WCG Euro, které ovšem v roce 2008 nejspíš nadobro zaniklo, třikrát WCG Pan-America, jež se letos ještě nehrálo a hned čtyřikrát právě WCG Asia.

To stejně jako loni hostil Singapur a kromě toho, že se zde představilo 13 zemí včetně Austrálie, Nového Zélandu či Filipín v celkovém počtu rovných 100 hráčů ve třech soutěžních titulech (DotA, FIFA 10 a Forza 3), dorazilo do soutěžní haly více jak 90 tisíc různých fanoušků! Až takhle hodně v současnosti progaming v asijských zemích táhne, a také má proč. K vidění byly opět strhující zápasy o rovných 10 tisíc dolarů v hotovosti.

Z nich bral opět téměř celou částku Vietnam, kterému se fantasticky podařilo obhájit loňské prvenství, když si hned ve dvou hrách připsal zlato, a to rovnou v těch sledovanějších. Ve strategii DotA si podle očekávání pro první příčku došel tým StarsBoba, který, stejně jako loni, nezaváhal ani jednou. Ve finále mu podlehl malajský celek Nirvana, bronz si rozdělili jihokorejští PEIN a thajlandští BBH.

Stejný kousek jako StarsBoba (tedy obhajoba loňského titulu) se povedl jejich vietnamskému kolegovi ve FIFA 10. To Trung Hieu, když ve finále těsně 2:1 porazil vyzyvatele ze Singapuru hibidiho. Díky superblymu na třetím místě vůbec poprvé oslavil zisk jakékoliv medaile na WCG Bangladéš, který tak byl překvapivě úspěšnější než například silná Čína, která vyšla kompletně naprázdno.

V ne nijak extra sledovaném závodním Forza Motorsport 3 kraloval tajpejský pilot, jehož jméno ale bohužel média nezaznamenala. Každopádně byl ale rychlejší než jeho pronásledovatelé Thundercat z Thajska a domácí borec mootnyan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám