Hlavní obsah

On-line hry: Národní finále odtajní jména reprezentantů pro WCG 2010

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíce dlouhých a náročných kvalifikací World Cyber Games jsou u konce a my se tak o víkendu po roční odmlce budeme opět kochat napínavými zápasy o titul šampióny česko-slovenského progamingu pro rok 2010. Národní finále v Praze a Brně jsou navíc okořeněna o dvě postupová místa na světové vyvrcholení herní olympiády v Los Angeles.

Článek

Naše domácí kvalifikace sice oproti zahraničním odstartovala s mírným zpožděním, když její první ostré duely vypukly "teprve" v květnu a uhasly zhruba před týdnem, nakonec se ale toto rozhodnutí organizátorů zdá vychytralým krokem. Ještě před národními finále totiž probíhala paralelně evropská kvalifikace na štědře dotovanou akci Samsung Euro Championship, kam se do úzkého výběru podařilo probojovat všem našim zástupcům.

Samotný SEC pak proběhne hned po skončení našich finále v Berlíně a ačkoliv zatím můžeme pouze odhadovat, v Los Angeles se zřejmě předvedou stejní hráči, kteří budou moci naplno těžit z náročné přípravy a hlavně budou využívat čerstvě nabyté zkušenosti z nabitého programu WCG, zatímco někteří jejich zahraniční kolegové již více jak měsíce čekají a připravují se pouze v rámci individuálního programu.

Abychom ale nepředbíhali pojďme se zaměřit pouze na naše vyvrcholení World Cyber Games 2010, které se zdá zatím zajímavější, a to hlavně z toho důvodu, že k němu dojde již tento víkend. První část proběhne už v sobotu 28. srpna v brněnské herně PG Cyber Café Velký Špalíček, kde se střetnou hráči Counter-Strike 1.6, TrackMania Nations Forever a FIFA 10.

Na hlavní postupové favority jsou pasováni Snkrjan ve FIFA 10 a Hakki Junior v TrackMania, tedy borci, kteří se také představí na berlínském SEC 2010. Tam s nimi bude i eSuba, jež je pro změnu černým koněm Counter-Strike 1.6 turnaje, stejně jako naděje naší Warcraft III scény h34D_hUnT3R. Narozdíl od svých kolegů budou ale hrát "pouze" o věcné ceny.

Ve StarCraft můžeme za favority označit například hráče s nicky Lord.Ghoust a Streetula, ovšem zde se to odhaduje velmi těžko, poněvadž momentální česko-slovenská herní scéna je silně ovlivněna vydáním druhého dílu této legendární strategie. Téměř naprostá většina se věnuje novějšími titulu, a tak byla letos i rekordně nízká účast v SC:BW, zatímco FIFA, TMNF a CS 1.6 registrace opět praskaly téměř ve švech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám