Hlavní obsah

On-line hry: V Los Angeles nás bude reprezentovat slovenské duo

Novinky, Jakub Trulík

Tuzemská kvalifikace pro World Cyber Games 2010 je definitivně za námi. Během uplynulého víkendu se odehrály offline finálové boje ve všech pěti soutěžních titulech a my již známe kompletní seznam letošních vítězů i dvě jména, která nás budou zastupovat na vyvrcholení v USA.

Článek

Na slovenské mladíky nestačili ani mnohem zkušenější borci

Ačkoliv byly národní finálové souboje česko-slovenského WCG rozděleny na dvě části, divácky i zastoupením byl mnohem atraktivnější první hrací den, kdy se v brněnské herně PG Cyber Café Velký Špalíček střetli zástupci her FIFA 10, TrackMania Nations Forever a Counter-Strike 1.6, přičemž v prvně dvou jmenovaných titulech se kromě procesorů Intel i5 750, které čekaly na všechny letošní vítěze, hrálo i o dvě postupová místa na světové finále v Los Angeles.

A zatímco v arkádových závodech se stal naším reprezentantem hlavní favorit, ve virtuálním fotbale došlo k překvapení. Jediný slovenský pilot na akci Hakki Junior opět potvrdil svou skvělou formu z posledních dvou let a ačkoliv proti němu stáli borci jako Jakub19 (2. místo), Sandro (3. místo), yazoo či Toni, neponechal nic náhodě a pro první místo a letenku do USA si bezpečně dojel právě on.

A krátce na to, mezitím co eSuba podle očekávání v Counter-Strike 1.6 turnaji přemohla stříbrné Verya i bronzové Clanless, čímž si došla letos již pro několikáté prvenství, doplnil teprve šestnáctiletého Hakkiho na palubě letadla směr Los Angeles ještě o pár měsíců mladší krajan bl4ck_p01nt. Ten se v Brně prezentoval překvapivě fantastickými výkony, kdy nejprve porazil favorita Kubela a následně ve finále i největší tuzemskou FIFA hvězdu Snkrjana.

Druhý hrací den v PG Cyber Café Nový Smíchov neměl bohužel již potřebnou dávku napětí a kvalitních zápasů, a to především kvůli laxnosti samotných kvalifikovaných, kteří dohromady ve StarCraft: Brood War a Warcraft III: The Frozen Throne vytvořili pouze slabý počet šesti hráčů namísto avizovaných šestnácti. Z nich nakonec vzešel ve fantasy strategii šampión H34d_hUnT3R a ve sci-fi titulu kraloval hráč dOllaR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám