Hlavní obsah

On-line hry: První světový turnaj ve hře Doom III

Novinky, Michal Sztemon

Kromě tradičních informací ze světa online hráčů, kde se mimo jiné dozvíte, kdo zvítězil ve vůbec prvním světovém turnaji ve hře Doom III, vám dnešní článek přiblíží týmovou akční hru Call of Duty. Pokud si chcete vyzkoušet tuto bojovku z druhé světové války, máte možnost.

Foto: Jiří Smutný

Kniha obsahuje řadu Sekorových obrázků

Článek

Zprávy z domova

  • 3D akční hra Doom III vyšla teprve nedávno a již teď si můžete zahrát její multiplayer na dvou českých serverech. Jedním z nich je GameZone, dalším je nový projekt mezi českými herními společnostmi - PlayZone. Nutno dodat, že zatím mohou Dooma III na jednom serveru hrát pouze 4 lidé.
  • Klan číslo tři na domácí Counter-Strike scéně, který proslul častými změnami jmen (např. nubleX či Techno Team), dostal lukrativní nabídku od německého multiklanu e3-gaming. Podrobnější informace o kontraktu zatím nebyly zveřejněny, snad to nadějným hráčům pomůže v jejich kariéře.
  • Blíží se nejdůležitější turnaj letošní sezóny, Finále Mistrovství ČR v PC hrách, a finišují i kvalifikační boje ve hře Vietcong. Jednou z posledních možností, jak získat body do klasifikace ČMSP, je PG Online turnaj v sobotu 4. září.
  • Zástupci nového multiklanu SkyRiders vyhráli Mezihernový ČMSP turnaj ve hře Counter-Strike. Ve velkém finále porazili aktuálně nejlepší slovenský tým fu.sk a zajistili si tak mobilní telefony Nokia od partnerů akce.

Ceny pro vítěze Mezihernového ČMSP turnaje v Counter-Striku.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Vůbec první velký turnaj ve hře Doom III s celkovou dotací 50 000 dolarů vyhrála známá osobnost severoamerické profesionální scény - Fatal1ty. Hráč, který proslul výhrami v mnoha různých hrách a mimo jiné produkuje i vlastní podložky pod myš (800 Kč jedna), tak opět ukázal, že je jedním z nejlepších hráčů světa ve 3D hrách.
  • Elitní český hráč WarCrafta III ACT.Giacomo vyhrál mezinárodní online turnaj Go4WC3 pořádaný německými organizátory. V posledních dvou kolech porazil zástupce Finska i Německa a připsal si prémii 200 eur
  • Vpravdě revoluční změny přichystal pro hráče Counter-Striku pořadatel turnajů CPL - nejenže se bude hrát odlišným systémem MR15, navíc ale pravidla zkrátí dobu jednoho kola a kompletně změní stávající prodloužení. Uvidíme, jestli se změny ujmou a zda je do svých soutěží zahrnou i ostatní.
  • Ani WarCraft III nebude ušetřen změn, i když ty mají v tomto případě formu nového patche s číslem 1.17. Zatím je patch v beta testingu, kromě dvou zbrusu nových neutrálních hrdinů přináší i lepší vybalancovanost jednotlivých ras. Na oficiální vypuštění patche si musíme ještě počkat, v současnosti je v provozu na serveru Westfall.

Český reprezentant ve hře WarCraft III - ACT!Giacomo.

Foto: www.progamers.cz

Začínáme s Call of Duty

Call of Duty je akční 3D hra zasazená do období 2. světové války. Tématikou i zpracováním volně navazuje na dříve vyšlý titul Medal of Honor: Allied Asasult. Stejně jako v MOH:AA se i v CoD dostanete na mnohá evropská bojiště, která nebudou nikdy zapomenuta. Multiplayerové hraní na českých i evropských serverech je velmi populární, a tak určitě ocení menší nápovědu, jak začít s hraním.

Instalace

CoD se instaluje ze dvou CD. Na začátku instalace budete požádáni o zadání registračního klíče, který jste získali zakoupením hry. Samotný proces instalace je velmi jednoduchý. Vyberete pouze umístění složky, do které chcete hru nainstalovat a o zbytek se postará sama instalace. Hra vám zabere na disku asi 1.2 GB. Pro hraní na internetu budete muset nainstalovat patch 1.4, který můžete stahovat zde.

Hardwarové nároky

Výrobcem udávané minimum nezbytné pro hraní CoD je CPU 700, 128 MB RAM a 32MB grafická karta. Doporučená konfigurace je CPU 1000, 256 MB RAM a 128MB grafická karta (např. GeForce FX nebo Radeon).

Obrázek z bojové akční hry Call of Duty.

Foto: www.playzone.cz

Zbraně

Výběr zbraní je v CoD opravdu velký, protože každý z národů pochopitelně používá smrtící nástroje své vlastní výroby. Tyto se navzájem liší kadencí, dobou nabíjení i počtem nábojů, ale celkově by daly shrnout do několika málo kategorií, které se vyskytují ve výzbroji každé z armád. Jedná se o pušky, samopaly a lehké kulomety, které samozřejmě doplňují nezbytné ostřelovačské zbraně. Navíc ve vojákově výzbroji nechybí pistole a granáty.

Multiplayerový mód:Search Destroy (SD)

Nejpopulárnější mód je založený na týmové hře. Střetnutí Axis a Allies skýtají příležitost k taktickým soubojům, v nichž výsledek může záviset na každém jednotlivci. Cílem útočící strany je zničit jeden z označených cílů na mapě, soupeř se naopak snaží tyto ubránit za každou cenu. Pokud vás zabijí, musíte na nový respawn počkat do dalšího kola

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Česko - Nizozemsko 2:6

I v mánii způsobené fotbalovým šampionátem a soutěží Česko hledá SuperStar usedají hráči ke svým počítačům a poměřují své síly. Jak si vedli naši reprezentanti...

Výběr článků

Načítám