Hlavní obsah

On-line hry: Obrovský turnaj pražských škol ve WarCraftu III

Novinky, Michal Sztemon

Dostává se u nás hraní počítačových her mezi podporované školní aktivity? Kteří hráči pojedou reprezentovat ČR na mezinárodní turnaj ESWC do Francie? To spolu s dalšími zajímavostmi ze světa hráčů počítačových her se dozvíte v tomto článku.

Foto: archív autora

Sněhová královna

Článek

Zprávy z domova

  • V průběhu příštího týdne se uskuteční první ročník Turnaje pražských škol ve WarCraftu III. Na akci Českomoravského svazu progamingu reagovalo pozitivně vedení 50 základních i středních škol, každou školu může reprezentovat až pět žáků. Vítězové si odnesou věcné ceny a diplomy, ten úplně nejlepší si kromě nich zajistí i postup na Finále MČR na Invexu.
  • Hra NHL 2004 stále více dokazuje svůj potenciál. Po úspěchu prvního ročníku Novinky.cz ligy na ProGamers se o víkendu uskutečnil již druhý Mezihernový ČMSP turnaj. Vítězem se stal člen multiherního klanu NecroRaisers - a1ex, který ve finále porazil Wajdaka 2:1 na zápasy a odnesl si mobilní telefon Nokia.
  • Již 18. června se uskuteční pokus o překonání rekordu v nepřetržitém hraní počítačových her. V projektu, na němž spolupracují časopis SCORE a ProGamers, se očekává lepší výkon než stávajících 70 hodin, jména vylosovaných 50 šťastlivců již byla zveřejněna.
  • První informace o velké LAN party AMD PG Challenge Summer.004 jsou venku. Akce se vrací ke svým BYOC (Bring Your Own Computer) kořenům a všichni účastníci si tak budou moci přivézt vlastní počítač, na který jsou zvyklí. Turnaj se odehraje v termínu 9.-11. července, vstupné je 450 Kč, celková dotace přesáhne 250 000 Kč.
  • Společnost e-Sports, která stojí mimo jiné za českou mutací německé ligy ESL a domácí kvalifikací WCG, se rozhodla přispět k rozmanitosti na poli herních magazínů. Od června totiž e-Sports plánují vydávat stejnojmenný časopis věnující se dění okolo profi hraní počítačových her. Cena magazínu je stanovena na 49 Kč, k dostání bude v hernách a na LAN akcích.

Zprávy ze světa

  • Světový Counter-Strike klan číslo jedna, švédští Schroet Kommando, intenzivně trénují před nadcházejícími velkými turnaji (ESWC, CPL). Do své domovské herny si pozvali brazilský tým Made in Brazil a oplatili tak Brazilcům předchozí čtrnáctidenní soustředění v Brazílii. Ještě stále pochybujete o profi hraní?
  • Česká národní reprezentace ve hře Vietcong si poradila ve svém posledním zápase v základní části ClanBase Nations Cupu se Švýcarskem v poměru 5:1 a postupuje do play-off. Jediným klopýtnutím je tak prohra s Německem 2:5, nicméně právě Němci jsou největšími favority na celkové vítězství.
  • Americký tým compLexity Syndicate se rozhodl v tomto týdnu učinit prohlášení, které "vstoupí do dějin elektronických sportů". Američané chtějí ve svém týmu představit nejlépe placeného CS hráče v historii, nicméně jeho jméno je zatím opředeno tajemstvím.
  • Nadšenci pro strategii StarCraft: BroodWar se rozhodli přenést prostředí ze hry i před obrazovku, a to konkrétně na PC skříň. Ze všech návrhů zvítězil právě ten, který vidíte na fotografii. Pokud se vám case líbí, můžete si jej objednat a nechat poslat z Ameriky...

Sestava českého národního týmu pro turnaj ESWC

Turnaj Electronic Sports World Cup byl v loňském roce nejlépe hodnocený mezinárodní turnaj vůbec. Kvalitní technické zázemí, spousta diváků i vysoké prizemoney čekají na hráče i letos a stejně jako loni nebudou mezi soutěžícími chybět ani čeští a slovenští reprezentanti. V kvalifikacích konaných v herně PG Cyber Café Anděl si ve hrách Counter-Strike, WarCraft III a Pro Evolution Soccer 3 zajistili postup tito hráči:

Jiří "Diablo" Přibyl - Counter-Strike, klan NecroRaisers

Jiří "Diablo" Přibyl - Counter-Strike, klan NecroRaisersDavid "eraser" Lošek - Counter-Strike, klan NR

Jiří "Diablo" Přibyl - Counter-Strike, klan NecroRaisersDavid "eraser" Lošek - Counter-Strike, klan NRMichael "Giacomo" Hladík - WarCraft III, klan nEophyte

Jiří "Diablo" Přibyl - Counter-Strike, klan NecroRaisersDavid "eraser" Lošek - Counter-Strike, klan NRMichael "Giacomo" Hladík - WarCraft III, klan nEophyteJakub "obluda" Novotný - Counter-Strike, klan NR

Jiří "Diablo" Přibyl - Counter-Strike, klan NecroRaisersDavid "eraser" Lošek - Counter-Strike, klan NRMichael "Giacomo" Hladík - WarCraft III, klan nEophyteJakub "obluda" Novotný - Counter-Strike, klan NRTomáš "plus-" Kollár - Counter-Strike, klan NR

Jiří "Diablo" Přibyl - Counter-Strike, klan NecroRaisersDavid "eraser" Lošek - Counter-Strike, klan NRMichael "Giacomo" Hladík - WarCraft III, klan nEophyteJakub "obluda" Novotný - Counter-Strike, klan NRTomáš "plus-" Kollár - Counter-Strike, klan NRMiroslav "tasso" Kolínsky - Counter-Strike, klan NR

Jan "Tregi" Tregner - Pro Evolution Soccer 3

Spolu s těmito reprezentanty se v rámci české výpravy pojedou do Francie podívat i vítěz soutěže v kontinuálním hraní a dále vítěz soutěže v síti PG Cyber Café. Minulý rok se bohužel našim příliš nedařilo, nicméně letos mají všichni vysoké ambice.

ČMSP klasifikace ve hře WarCraft III

Poprvé od změny systému počítání pořadí Českomoravského svazu progamingu jsme se dostali i nejpopulárnější strategii dneška - WarCraftu III. Jak se na pořadí projevily změny? Neublížila suverénnímu Giacomovi porážka v Mezihernovém ČMSP turnaji?

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.nEph.GiacomoMichael Hladík463.0+105.0
2.BTeam.zEroTomáš Bojanovský215.0+29.0
3.SGC.FridoMarián Fridrich183.8+109.0
4.BTeam.BuchTaMatyáš Deml138.6-9.0
5.BTeam.Lord.ChickMartin Vítek135.2+11.0
6.Mr.SmithVítězslav Šmíd80.8-21.0
7.NR.Hum4nicLukáš Němec76.4+46.0
8.wittmannMilan Michalides64.0+50.0
9.UnoRoman Vlček62.0+1.0
10.sperm0nMiroslav Čillík60.0-15.0

Ani změny v počítání bodů (body získané před více než dvěma měsíci se násobí koeficientem mezi 0 a 1 dle odstupu) nesetřásly Giacoma z klanu nEophyte z čela. Nutno dodat, že porážka v Mezihernovém ČMSP turnaji od BTeam.zEra byla opravdu velmi výjimečná, předchozí Giacomův neúspěch s českým či slovenským hráčem je pět měsíců starý. Giacomo si navíc vybojoval účast na Electronic Sports World Cupu ve Francii, kde bude patřit k našim největším nadějím.

V pořadí od druhého do pátého místa se seřadili tři hráči klanu BTeam - mladé naděje zEro a BuchTa spolu s ostříleným borcem Lord.Chickem. Jediným, kdo narušuje tuto hegemonii, je slovenský hráč SGC.Frido, který nedávno zvítězil na velkém slovenském turnaji Slovanet GoDSL Cup.

Z dalšího pořadí jmenujme snad jen NR.Hum4nica a wittmanna, kteří si významně polepšili. Hum4nic si to rozdal ve finále ESWC klasifikace s Giacomem (a prohrál 0:3), podobně wittmann se probojoval až do finále Slovanet GoDSL Cupu, kde podlehl Fridovi. Přesto však body za druhá místa stačila těmto dvěma borcům ke vstupu do první desítky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám