Hlavní obsah

On-line hry: Jak vypadá nový hokej NHL 06?

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se podzimem se přiblížilo i vydání sportovních her ze série NHL a FIFA od Electronic Arts. Jako první vyšlo hratelné demo na NHL 06 a my se podíváme, jak se vyvedlo. Samozřejmě nechybí ani další informace ze světa hráčů počítačových her.

Článek

Zprávy z domova

  • Přední český tvůrce videí z prostředí Starcraft: Broodwaru, Newe, představil svůj nový kousek. Filmeček s prostým názvem PGCH.005 Movie se vrací k turnaji AMD PG Challenge, uvidíme vítězného polského hráče Draca nebo Čecha Dark_Caleba. Stahovat můžete zde (138 MB).
  • Nedávno jsme vám představili autíčka Live for Speed, která vynikají především realističností. Jestliže vás hra zaujala a chcete si v ní zasoutěžit, není nic jednoduššího než se přihlásit do Logitech LFS Cupu na portálu PlayZone, první cenou je volant Logitech MOMO Racing.
  • Nejnovější herna AMD PG Cyber Café byla otevřena včera v olomouckém nákupním centru Olomouc City. Pro hráče je připraveno 25 počítačů LYNX, herna je připojena pomocí linky o kapacitě 2 Mbit/s. Až do 9. září je herna ve zkušebním provozu a veškeré hraní je zdarma.
  • Domácí Counter-Strike klan Rescue Rangers oslavil páté výročí trvání týmu, což je na herní scéně doslova unikát. RR se celou dobu trvání věnují pouze CSku, během let se propracovali až do 1. AMD CS ligy.

Autíčka Live for Speed.

Obrázek: www.playzone.cz

Zprávy ze světa

  • Electronic Arts si podají hráče, kteří si pronajímají tzv. Ranked servery ve hře Battlefield 2, aby si zlepšili statistiky. Těmto výtečníkům budou  účty nastaveny na základní úroveň, zároveň už nebudou mít možnost si tyto servery zajistit.
  • Vítězem ClanBase Nations Cupu v Counter-Striku se stalo favorizované Švédsko, když ve finále porazilo Dány těsně 16:13. Za oba týmy hrály střelci světových kvalit, nakonec rozhodla větší zkušenost Švédů, kteří dokázali ve vypjatých momentech bodovat.
  • Čína opět přichází s něčím novým - v rámci opatření tamního Ministerstva kultury (pod něj spadají i hry) jsou v této zemi od nynějška zakázány hry Painkiller a Hitman 2: Silent Assassin. To velmi ztěžuje připravovaný turnaj CPL WT China, neboť hlavní hrou je právě Painkiller.
  • Přední světový Counter-Strike klan NoA oznámil novou sestavu. Zatímco v minulosti v týmu hráli i Američané a Kanaďan, tentokrát se NoA drželi více při zemi a složili sestavu ze Seveřanů - Norů a Švédů. Jejich prvním turnajem bude o tomto víkendu CPL World Tour Sheffield.

Hitman 2: Silent Assassins si od nynějška Číňané nezahrají

NHL 06 - hratelné demo je venku

Zatímco u jiných sportů je konkurence poměrně velká, mezi simulacemi ledního hokeje panuje pouze jediný král, série NHL od Electronic Arts. Loňský díl označený 2005 nebyl přijat bez námitek, někteří hráči dokonce zůstali u verze 2004. EA mají ve zvyku představovat svá nová dílka v průběhu září, nejinak je tomu letos.

Hratelná demoverze vyšla v průběhu tohoto týdne, v ní si můžete zahrát 1 třetinu zápasu Toronto vs. Tampa Bay. Bohužel je ořezána většina nastavení, zůstává pouze nadefinování klávesnice. Šikovné ručičky z celého světa ale vymyslely utility, které umožňují změnu rozlišení, obtížnosti a podobně.

První postřehy z hraní dema:

  • hra se hýbe o poznání lépe než předešlý díl
  • je velký rozdíl mezi hvězdami a obyčejnými hráči (těm při rychlejším bruslení utíká kotouč)
  • obtížněji se brání (oblíbené Big Hity jsou minulostí)
  • gólmani si snadno lehají a padá hodně branek

Hratelné demo (286 MB) stahujte např. z Tiscali Games, utility na modifikaci dema pak na fan webu OnlineGames.cz.

Nové profesionální podložky na trhu

Špičkoví hráči leckdy hrají o velké peníze, a tak jim nestačí klasická podložka pod myš jako "běžným smrtelníkům". Hodně společností vydělalo (a vydělává) na tom, že jsou tito hráči ochotni zaplatit mnohem více než za standardní podklad, dalšími v řadě jsou evropské multiklany fnatic a EYEBallers.

Lidé z těchto týmů si poměrně logicky řekli, že co je dobré pro jejich hráče, mělo by stačit i ostatním a přišli s něčím novým. V dobách minulých byly ty nejlepší podložky čistě z plastu, dnes se zkouší kov, sklo anebo bavlna (právě z ní jsou podložky od fnatic i EYE).

fnatic Pad produkuje dobře známá firma Everglide, podložky byla poprvé představena před týdnem na Games Convention. Je vyvedena v týmových barvách - žluté a bílé a je poměrně velká - 35x44 cm se nemusí vměstnat všude.

I za podložkou EYEPad stojí známý výrobce, kterým je firma Corepad. EYEPad je k dostání ve dvou velikostech (standard a XL), v obou případech je stejná tloušťka - pouhých 1,6 milimetrů. Ani tady se podložka neodchyluje od týmové černé, velmi zajímavá je cena v evropských obchodech (13 euro = necelých 400 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Světový turnaj ESWC je za námi

Minulý týden byl velmi bohatý na události ve světě profesionálních hráčů počítačových her, současně se totiž konaly dvě velké světové akce - Electronic Sports...

Výběr článků

Načítám