Hlavní obsah

On-line hry: Čeští školáci si zasoutěží v hraní her

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci a studenti základních a středních škol se můžou těšit na další díl Mistrovství ČR a SR škol v počítačových hrách, tentokrát padla volba na sportovní hru FIFA 07. Vše se odehraje v březnu, více v dnešním článku ze světa online her. Kromě toho se dozvíte, jak si vedl český hráč Giacomo na W3 turnaji v Německu a další novinky z herního světa.

Článek

Novinky z domova

  • Zajímavý dvojboj sledovala domácí Counter-Strike scéna o víkendu. Zatímco v sobotu se v Bratislavě uskutečnilo LAN finále e-Sports.sk ligy o 60 000 Sk, už v neděli se v Praze hrálo LAN finále AMD Counter-Strike ligy pořádané ProGamers o 50 000 Kč. V Bratislavě triumfovali slovenští NecroRaisers fu.sk, tento tým ale doplatil na únavu a v Praze již nestačil - v AMD lize tak zvítězili čeští nEophyte.
  • Multiherní tým nEophyte se rozhodl doplnit stávající divize a přivítal zcela novou sekci zaměřenou na hru Day of Defeat: Source. Hráči v čele s Kazatelem a Nedem mají za sebou zkušenosti z evropských pohárů a měli by pomoct dalšímu rozvoji české komunity DoD:S.
  • Boji v play-off vyvrcholila domácí Sapphire NHL 07 liga na portálu GameZone, v níž šlo o hardware za 5000 Kč. První místo v play-off potvrdil vítěz základní části MagicB|Hunter_SS, když ve finále přehrál hráče JakubM v poměru 2:0 na zápasy. Bronz pak vybojoval Grafic z klanu eSuba.
  • Přední český multiklan eSuba konečně vypustil do světa video popisující "výlet" jejich Call of Duty 2 sekce do Paříže na turnaj Milk LAN. Video nese název Invading Paris, je dlouhé 5 minut a velké 227 MB. Kromě části odehraných zápasů v něm uvidíte cestu a pohyb týmu po Paříži, stahovat můžete zde.

Vítězové AMD CS ligy z tým nEophyte v akci.

Foto: www.neophyte.cz

Novinky ze světa

  • Zřejmě nejvýznamnější událostí bylo finále dvou soutěží ve hře Warcraft III v německém Kolíně nad Rýnem, a to WC3L a Battle.Net ladderu. V turnaji WC3L si zahrál i český hráč Giacomo v barvách mousesports, ale ani on nezabránil dvě porážkám svého týmu a konečnému čtvrtému místu. Vítězství a 10 000 euro zde vybojovali 4Kings, ve finále Battle.Net ladderu pak triumfoval korejský hráč ReMinD a vyhrál 10 000 dolarů.
  • Nejlepší Quake hráč současnosti, Švéd Toxic, se podle předpokladů rozhodl osamostatnit od týmu SK Gaming a raději bude působit v neoficiálním sdružení Free Players. Jeho "kolegy" tak budou např. Američan Fatal1ty anebo Ital Stermy, podle jeho slov dal nabídce od FP přednost před pěti dalšími.
  • Český národní tým ve hře Call of Duty 2 navázal na úspěšné vystoupení klanů eSuba a inteRaction a dokázal postoupit až do finále ClanBase Nations Cupu. V semifinále Češi porazili těsně tým Finska 13:11, ve finále nás čeká Nizozemsko, které ve druhém semifinále přehrálo Němce 13:3.
  • Americká Counter-Strike scéna sleduje přechod tamějších špiček na novější hru CS: Source, a to zejména s nadcházející soutěží CGS. V online lize CEVO se poprvé utkaly dřívější jedničky ve hře CS 1.6 a lépe z duelu vyšli compLexity, když rozdrtili Team 3D v poměru 22:8.
  • Úspěchy slaví i česká reprezentace ve hře Starcraft: Broodwar. Zatím poslední zářezem na naší pomyslné pažbě je tým Maďarska, který si vyžádal odvetu za porážku 1:4. Ani tentokrát to pro Maďary lépe nedopadlo a po porážce 1:5 můžou zpytovat svědomí, kde se stala chyba.

Americký CS tým compLexity pod dozorem svého majitele bojuje na ISC 2006.

Foto: www.thewsvg.com

Mistrovství ČR a SR škol ve hře FIFA 07

Již poněkolikáté se u nás uskutečňuje turnaj zařazený do seriálu Mistrovství ČR a SR základních a středních škol, po hrách Warcraft III, Pán Prstenů anebo Need For Speed: Carbon nyní přichází na řadu fotbálek FIFA 07. Stejně jako v předchozích případech je pořadatelem Českomoravský svaz progamingu, lokální kvalifikace se budou hrát v 35 hernách sítě PG Cyber Café v České republice a na Slovensku.

Nejlepších 128 hráčů z lokálních turnajů postoupí do grand finále hraného 29. března v hernách AMD PGCC Flóra Praha a AMD PGCC Velký Špalíček Brno. Právě zde se bude soupeřit o tituly mistrů a také věcné ceny od partnera, společnosti Electronic Arts. A co můžou soutěžící vyhrát?

Ceny pro nejlepší:

Ceny pro nejlepší:- 1. místo: titul Mistr ČR a SR škol ve hře FIFA 07, diplom, pohár

Ceny pro nejlepší:- 1. místo: titul Mistr ČR a SR škol ve hře FIFA 07, diplom, pohár- 1. - 3. místo: originální hry od Electronic Arts pro školu + 100 volných hodin v PGCC

- 1. - 8. místo: diplom, originální hra od EA, reklamní předměty, volné hodiny

Registrovat se můžou žáci a studenti bez omezení věku, vždy je potřeba uvést název a adresu školy a kontaktní osobu zodpovědnou za komunikaci s organizátory. Registrace začínají 10. února, nezbytné informace (maily, data, rozpisy) najdete na stránkách ČMSP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám