Hlavní obsah

Nordic Telecom se sloučil s dalšími sedmi poskytovateli internetu

v

Operátor Nordic Telecom dokončil fúzi dalších sedmi poskytovatelů fixního internetu. V poslední integraci získal více než 26 000 zákazníků. Pro operátora je to čtvrtá větší fúze.

Foto: Petr Horník

Ilustrační foto

Článek

K 1. listopadu se do Nordic Telecom sloučily firmy Alcom Systems, Leháro.NET (Biteo), CMS Internet, Fifejdy.cz, Fortech, Omega Tech a Tišice.Net. Skupina tak rozšířila své působení na Ostravsku, Berounsku, Mělnicku a Svitavsku a také v okolí Litomyšle a Lanškrouna.

„Naším strategickým plánem je provést fúzi všech akvizic do jediné společnosti, která bude poskytovat služby koncovým i firemním zákazníkům pod značkou Nordic Telecom po celé republice,” uvedl komerční ředitel Nordic Telecomu Petr Škop.

Je internet pomalejší, než by měl být? ČTÚ má nový certifikovaný měřák

Internet a PC

Fúze je pokračováním postupné konsolidace trhu v oblasti poskytování internetu v regionech. Společnost prostřednictvím akvizic integruje lokální poskytovatele internetu (ISP) v Čechách a na Moravě.

Nordic Telecom nyní patří mezi pět největších tuzemských poskytovatelů pevného internetového připojení. Letos v červnu oznámil zprovoznění jubilejního, 1000. vysílače v licencovaném pásmu 3,7 GHz. Navíc drží díky aukci z loňska kmitočty v pásmu 3,5 GHz. V posledních čtyřech letech investovala firma ročně do kmitočtových licencí a infrastruktury stovky milionů korun.

Vedle bezdrátového připojení k internetu vzduchem pomocí LTE technologie nabízí ve vybraných lokalitách také připojení na optické a Wi-Fi síti nebo přes technologii VDSL a postupně plánuje nabízet i mobilní služby na celorepublikové úrovni. Služby společnosti využívá více než 110 000 zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám