Hlavní obsah

Nejrychlejší LTE internet měl v září T-Mobile. Opět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší mobilní internet LTE měl v září opět T-Mobile, průměrná rychlost v jeho síti proti srpnu stoupla o 13 procent na 51,7 Mbit/s. Druhé O2 rychlost vzrostla o 17 procent na 41,4 Mbit/s a třetí Vodafone měl průměr 39,7 Mbit/s, což je šestiprocentní nárůst. Proti loňskému září ale LTE u Vodafonu zpomalilo o 17 procent. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného připojení přes pevné linky xDSL v září stagnovala na 20,6 Mbit/s a meziročně byla o 19 procent vyšší. Nerychlejší přípojky měl Vodafone s růstem o 11 procent na 23,3 Mbit/s, který tak těsně předstihl Avonet.

Šestá generace WiFi slibuje především vyšší rychlost

Internet a PC

Kabelový internet rovněž stagnoval na 43,2 Mbit/s. Připojení přes optické kabely zrychlilo o sedm procent na 39,4 Mbit/s. Nejrychlejší Cesnet přidal 27 procent na 47,4 Mbit/s. Meziročně kabelové připojení zrychlilo o devět procent a optické o 18 procent.

Rychlost bezdrátového připojení Wi-Fi vzrostla o dvě procenta na 20,2 Mbit/s. Nejrychlejší síť měla Casablanca s průměrem 32,8 Mbit/s, naopak nejnižší měl RPSNet s průměrem 10,7 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám