Hlavní obsah

Šestá generace WiFi slibuje především vyšší rychlost

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pultech obchodů se objevují první zařízení, která jsou schopná pracovat s novým bezdrátovým standardem WiFi 6. Co od nich mohou uživatelé čekat? Především lepší dosah bezdrátového signálu a vyšší přenosové rychlosti.

Apple iPhone 11 je nejlevnějším telefonem v nabídce podnikuVideo: archív výrobce

 
Článek

Šestou generaci bezdrátových WiFi sítí nabízí již v dnešní době některé chytré telefony – například prémiové modely Galaxy S10 a Galaxy Note10, ale také iPhony 11 od společnosti Apple.

Pochopitelně WiFi 6 podporuje také celá řada routerů, které se o šíření bezdrátového signálu starají. V současnosti jde však výhradně o prémiové modely s cenovkou v řádu několika tisíc korun. Nicméně lze předpokládat, že v nadcházejících měsících se nabídka rozroste také o levnější přístroje.

Bezplatná WiFi v kavárně? Útočníci vám snadno vybílí celý účet

Internet a PC

WiFi 6 přinese v první řadě dramaticky vyšší přenosové rychlosti, počítá se s datovým tokem až 9,6 Gb/s, což je téměř třikrát více než v případě WiFi 5. Takto vysoké rychlosti budou dostupné pouze v pásmu 5 GHz, v pásmu 2,4 GHz budou rychlosti citelně pomalejší.

Nový standard také již v základu podporuje beamforming, tedy lepší směrování bezdrátového signálu. Všechny nové modely by tak měly mít lepší dosah signálu než v případě předchůdců.

Foto: archív výrobce

Galaxy Note10+

Chytrý telefon iPhone 11 Pro od AppluVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám