Hlavní obsah

Na českých sítích se ve velkém stahuje DVD Vorlova Gymplu

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na českých výměnných sítích je k mání kopie DVD filmu Gympl. V prodeji by se přitom měl tento nejnovější počin režiséra Tomáše Vorla objevit až v březnu.

Článek

Film byl v době psaní článku k dispozici pouze na privátních ftp serverech, očekáváme však, že se zanedlouho rozšíří i na další výměnné sítě typu upnito.sk nebo oblíbený rapidshare.de.

Mimo DVDripu, který má zhruba 1,4 GB, je údajně na vybraných serverech uložen také celý obraz DVD. Kolik lidí si film v kvalitě blízké DVD stáhlo z internetu, se odhaduje jen těžko. Půjde minimálně o tisíce stažení.

:. Snímek FTP, na němž je umístěna DVD kopie filmu Gympl.foto: Novinky

Vorlův Gympl se netoulá internetem pouze coby zdařilý DVDrip. Již několik měsíců si jej zájemci mohou stáhnout také ve verzi nevalné kvality, kterou kdosi natočil v kině a uvolnil prostřednictvím výměnných sítí.

Podobné úniky filmů nejsou raritou. Z filmů českých tvůrců byly podobným způsobem distribuovány například snímky Vratné lahve Jana Svěráka a Medvídek Jana Hřebejka. Vzpomeňme také na Simpsonovy, které svého času natočil 19letý Čech digitální kamerou v kině a šířil přes internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám