Hlavní obsah

Microsoft představil samodestruktivní DVD

Novinky, adr

Nový DVD formát od Microsoftu bude levný a přitom velice dobře chráněný proti kopírování. Po přehrání se totiž celý disk smaže a Hollywood si tiše oddechne, protože film už nikdo další nezkopíruje.

Článek

Je téměř jisté, že disky na jedno použití budou prodávány za zlomek cen, kterých v současnosti dosahují běžna filmová DVD, protože už nebude potřeba velkých investic do technologií chránících uložená data před zkopírováním. A tyto částky jdou do mnoha miliard dolarů, uvedl deník The Business Online.

Revoluční samodestruktivní disky, jakoby vypadlé z filmového trháku Mission Impossible, se na trhu objeví počátkem příštího roku spolu se speciálními DVD přehrávači, které budou zapotřebí k jejich provozu. 

Jestliže se cena filmových DVD pohybuje od 15 do 20 liber (přibližně od 650 do 900 korun), pak by takzvané jednorázové disky aneb média typu "jednou použij a odhoď", mohly být prodávány už za sedminu této částky.

Výše uvedený způsob je podle Microsoftu tím nejefektivnějším v boji proti počítačovému pirátství. A zatím se zdá, že tato technologie zní, alespoň v uších Hollywoodu, velice lákavě. 

Anketa

Kolik jste ochotni zaplatit za jednorázové filmové DVD?
Do 10 korun
76,6 %
Do 30 korun
17,3 %
Do 50 korun
3,9 %
Klidně i 100Kč
2,2 %
Celkem hlasovalo 6934 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám