Hlavní obsah

Microsoft předloží nové nabídky na koupi Yahoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Softwarová společnost Microsoft zvažuje předložení nové nabídky na převzetí internetové firmy Yahoo. Agentuře Reuters to ve středu řekly informované zdroje. Microsoft se o koupi Yahoo neúspěšně pokoušel v roce 2008.

Foto: Novinky

Microsoft se o koupi Yahoo neúspěšně pokoušel v roce 2008.

Článek

Podle jednoho ze zdrojů bude Microsoft hledat partnera, který by do boje o Yahoo šel s ním. Žádné rozhodnutí ale firma zatím neučinila a nabídka nakonec možná ani předložena nebude, protože v Microsoftu vládnou na tuto věc rozdílné názory, řekl vysoce postavený činitel softwarového gigantu.

Microsoft v roce 2008 nabízel koupit Yahoo po 33 dolarech za akcii, firma to ale odmítla, což teď řada analytiků považuje za její největší chybu. Její akcie se nyní pohybují na méně než poloviční úrovni tehdejší nabídky. Žádná z firem současnou zprávu nekomentovala.

Potencionální kupci

O Yahoo projevuje zájem řada dalších potenciálních kupců. Jsou mezi nimi investiční společnosti jako Providence Equity Partners nebo Silver Lake Partners, ale i čínská internetová společnost Alibaba a ruská investiční firma DST Global, uvedly zdroje. [celá zpráva]

Yahoo počátkem září odvolala generální ředitelku Carol Bartzovou po dvou a půl letech ve funkci, poznamenaných stagnací, nespokojeností investorů a spory s čínským partnerem Alibaba Group. Yahoo nyní přehodnocuje svou strategii a podle některých zdrojů bude zřejmě na prodej.

Yahoo je na internetu stále jednou z nejpopulárnějších destinací, zastínili ji však konkurenti jako Facebook a Google. Tržní hodnota Googlu kolem 170 miliard dolarů je asi desetkrát vyšší než cena Yahoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám